zaterdag 5 oktober 2019

eerst afbreken en dan opbouwen


Al ver voor de zomervakantie wist ik het, het roer moet om, dingen moeten anders. Het word tijd.... tijd voor veranderingen.

Kortom het begon, zoals men weet met het verliezen van gewicht, wat als gevolg heeft veel meer energie, veel meer zin in dingen, meer werken aan techniek dan werken aan zo veel zo snel mogelijk.. Zorg besteden aan het hoofd, gevoel en lichaam heeft een positief effect.

Nadat ik de stoffer over de stofnesten had gehaald, de nodige dingen had weggegooid, kwam het moment van de andere veranderingen.. Het huis past niet meer. het is te veel mij niet geworden.. dus er moest iets veranderen... 

Zoals men heeft kunnen lezen, begon het project, eigenlijk was het nog steeds niet de bedoeling.. met het wat ophogen van mijn lamp in de gang.. die al een paar jaar als een soort van klokkenspel elke keer als de deur openging van het toilet, niet storend wel als je een loge hebt die naar het toilet gaat in de nacht en je dus steeds denkt dat er een boze kabouter in je hoofd staat te mokken en te bokken en op die manier mij probeert duidelijk te maken dat het klaar is nu...

Daarna bedacht ik me.. okey eigenlijk moeten ook even de toilet en gang gedaan worden, ik ben de vele Boedha's zat, ik wil er vanaf,. een paar zullen altijd blijven omdat ze me erg dierbaar zijn, of te mooi zijn om weg te doen, maar heel veel kan weg. Dus heb ik alles wat ik niet meer wilde hebben naar een buuf gebracht die er dol gelukkig mee is, die het verdeeld onder vrienden en familie maar ook via marktplaats verkoopt. Ik vind het prima.. ik wil die moeite niet doen.

Nadat ik ontdekt had dat mijn toilet en douche roomwit was en niet stralend wit.. had ik even de pest in totdat ik besloot.. okey dan doen we het gewoon nog een keer. maakt niet uit.. laten we het nu goed doen,  dan heb je er jaren plezier van en anders ga je je er toch maar aan ergeren.. Dus alles nog een keer. Bijzondere ervaring is dan wel dat je ineens beseft dat er nog meer dingen weg kunnen het ruimt op en geeft ruimte in huis en hart en hoofd. Besloten had ik inmiddels dat ik mijn gang minder druk en vol wilde hebben dus er werden drie prachtige schilderijen gemaakt op plexiglas met fotos die ik gemaakt heb in mijn prachtige stad Berlijn met streetart, daarnaast hing er ook een nieuw schilderij in het toilet met streetart.. ( daar komt nog een stukje over later in deze blog)

Kortom ik besloot dat ook maar mijn slaapkamer aan een grondige verbouwing moest gaan geloven. dus er werden kastjes weggegooid, er werden oude gordijnen weggedaan, alle schilderijen, inderdaad alles werd keurig verpakt in plastic en zijn naar de schuur verhuisd, zodat ik ruimte heb. Ook in de slaapkamer 4 prachtige schilderijen laten maken op plexiglas met de bekende en door mij zo geliefde YOGI man, ik voel me meteen thuis als ik ze zie en word er blij van en vrolijk als ik er weer eentje zie en ontdek.. 

Nadat ik dacht dat ik wel klaar zou zijn nee hoor, de keuken moest ook nog een wandje gebeuren, dus dat ook aangepakt..  die is ook wit, het wijnrek dat er hing kon weg ik drink geen wijn. dus waarom zou ik een wijnvoorraad hebben wat een onzin..

Daarna besloot ik , omdat ik de smaak te pakken had, mijn berghok in de keuken te gaan witten  tot grote verbazing van de Buuf, maar mijn opmerking je trekt ook sexy linegrie aan of ondergoed ondanks dat niemand dat ziet..  maar je er goed door voelt. Aangezien ik altijd zeg, mijn huis ben ik, vind ik ook dat je de plekken waar je niet komt ook moet opruimen. ook in je hoofd en gevoel. dus het paste helemaal in het plaatje dat ik dat ging doen.

Toch suddert het bloed, komen er allerlei gedachten op.. en verzin ik ineens dat ik ook maar eens in mijn woonkamer aan de gang moet. daar moeten ook heel veel Boedhas het veld ruimen. ze zijn keurig in bakken in de berging beland en wie weet komen ze ooit nog terug, maar dezen zijn te mooi om weg te doen, die wil ik wel houden. Inmiddels was ik het schilderij ook zat van Boedha in mijn kamer, dus dit ging er ook uit.. Wel had ik al besloten dat ik het schilderij uit het toilet in de kamer wilde hebben, ik vind hem zo mooi en telkens als ik in het toilet was dacht ik.. wat een prachtig beeld is dit toch.. dus.. in het toilet moest iets nieuws komen, maar wel streetart. omdat dat een beetje het thema is in het toilet.. Dus een prachtig nieuw schilderij laten maken..

Daarna besloot ik de grote kast in mijn woonkamer eruit te doen.. Ik had al bedacht dat als ik er een laag kastje van zou maken dat het dan veel leuk zou zijn en dat ik dan veel meer ruimte kreeg. In mijn achterhoofd spookte nog steeds het beeld van de tv met een zelf te kiezen foto die je kan laten zien zodat je geen  zwart gat op je muur hebt.. dus daarvoor zijn de voorbereidingen klaar. nu nog even wachten en dan zal deze tv ook in mijn woonkamer komen en is de woonkamer af.. en dan alleen nog de studeerkamer. daar moet echt veel opgeruimd worden.. maar eerst nog een andere kast in de keuken. omdat ik de stalen kast die daar staat nodig heb voor de studeerkamer..

kortom om er word veel afgebroken maar net zo hard weer opgebouwd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten