woensdag 9 oktober 2019

The 100

Sinds een paar weken ben ik aan het kijken naar the 100, een geweldige serie op Netflix, ik geniet er zo van om dit te bekijken.

De serie is inmiddels voor mij in seizoen 2 maar ik weet dat er nog heel veel te gaan zijn, toch blijft het boeien.Hoop alleen wel op een mooi eind als het klaar is, dat het niet te ver gaat met SF elementen, dat vind ik vaak zon zwakte bod.

Het gegeven is simpel, 100 kinderen worden naar de aarde gestuurd omdat het ruimteschip waar ze in leven niet lang meer genoeg zuurstof heeft voor iedereen, er moet gekeken worden of er op de aarde te leven is.

De kinderen komen aan en natuurlijk gebeurt er heel veel, ze moeten overleven... maar er zijn meer mensen die er nog wonen, die eigenlijk geen anderen dulden in hun territorium, met als gevolg veel doden etc, maar zo leuk om te kijken en te volgen.

Zeker omdat je ziet dat men wil overleven hoe dan ook en ten koste van alles... ik zit soms ademloos te kijken.. al denk ik wel soms.. het duurt wel lang allemaal.. soms wil ik wat variatie in het geheel maar dat zit er nog niet in op de een of andere manier. dan mis ik toch wel dat je kan kiezen en kan zeggen dinsdagavond komt mijn serie weer waar je dan naar uitkijkt.. maar dat zit er dus duidelijk voorlopig nog niet in.. wie weet ooit.. 

maar voor nu is het genieten.
een aanrader

korte recensie van seizoen 1

De aarde is in de toekomst onbewoonbaar en de mensheid heeft zich kunnen redden door de ruimte in te gaan. Ook dit bleek een eeuw later niet helemaal te zijn zoals ze gedacht hadden. Hun enige redding zou de aarde zijn, maar is die weer bewoonbaar? Om dit te testen worden 100 criminele minderjarigen naar de aarde gestuurd om te kijken of zij het overleven. Wat je verwacht van criminele tieners dicht bij elkaar, komt uit: er ontstaat chaos. Alsof het overleven zonder volwassenen niet lastig genoeg is, blijkt de aarde ook een vreemde plek te zijn...

Ik moest erg wennen aan de serie, omdat ik niet goed wist wat ik ervan kon verwachten. Het boek waar deze serie op gebaseerd is, De 100, heb ik vorig jaar gelezen en vond het in eerste instantie niet erg op elkaar lijken. Vanaf aflevering één zat ik met open mond te kijken. Er gebeuren veel heftige en gruwelijke dingen, die ik niet had verwacht bij deze serie. Vanaf het begin dat The 100 op aarde zijn aangekomen, gaat het al flink mis en al snel ontstaan er twee groepen. Hoewel dit niet altijd leuk was voor mijn favoriete personages, vond ik dit wel realistisch; jongeren die eindelijk een vrijheid terug hebben en nooit meer opgesloten willen zitten.
Naast het feit dat je met de nieuwe aardbewoners meeleeft, krijg je ook te zien wat er aan de hand is met de mensen op het ruimteschip. Ook daar is er veel drama gaande, zeker als je nagaat wát er in de raad verzwegen wordt. Het was soms wel bizar om te zien wat er met onze geliefde aarde is gebeurd. Vreemde natuurverschijnselen die wij gelukkig nu niet mee maken!
Als ik deze dvd-box in één woord mocht beschrijven, zou ik 'verbetering' zeggen. Tijdens de eerste aflevering was ik in de war en begreep het niet zo goed. De meeste personages vond ik stereotypen, maar hoe meer afleveringen ik keek, hoe minder dat het geval bleek te zijn. Alle personages hebben hun geheimen, die je beter leert te begrijpen door middel van een aantal flashbacks.

Jammer dat deze serie niet in Nederland wordt uitgezonden want het eerste seizoen voorspeld veel goeds voor seizoen 2, waar ik nu met veel plezier op ga wachten. The 100 is de perfecte serie voor young adult liefhebbers, maar ook sci-fi en fantasy fans kunnen hier van genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten