zondag 13 oktober 2019

ouwenhands.....

Afgelopen zaterdag met vriendin Susan naar Ouwenhands dierenpark geweest in Rhenen.
Deze kaartjes had ik nog liggen voor 2 personen dus was het handig om ze te gebruiken.

We hadden om 11 uur afgesproken en de rit er naar toe was voor beiden even ver  dus dat was al heel mooi om te doen.

Aangekomen konden we zo het park in, we kregen nog een aanbieding van B en G voor een gratis kaart voor museum etc maar dat was zon gedoe en aangezien ik ze al heb zijn we maar doorgelopen.

Eerst moest er natuurlijk ons samen zijn gevierd worden, traditioneel met een bezoek aan het toilet om daarna aan de koffi/thee met wat lekkers te gaan, Het was meteen al lekker en leuk.

Heerlijk bijgepraat over wat er is gebeurt in de afgelopen weken dat we elkaar niet zagen en spraken, waarop we nog een keer toilet bezoek  (als je aan het afvallen bent moet je nu eenmaal vaak naar het toilet), zijn we het park in gegaan.

Het is een prachtig park, al viel het wel op  dat alles te maken heeft met een goed doel, zoals het berenbos, prachtig, de foundaition voor  de zuidpool, voor de leeuw etc. in het hele park struikel je over de goede doelen waar ze mee bezig zijn en overal vragen ze geld voor.. Heel nobel dat ze dit doen maar ergens ergerde me dat ook, overal stonden, en het zal de waarheid zijn, met verhalen over welk en een leed deze dieren in de vrije natuur ondergaan.. en allemaal incluis foto's van bloederige taferelen op kinderhoogte, ouders hebben veel uit te leggen dat wel en praten dan ook met hun kind..

De Panda's zijn aardig om te zien, maar dan zie je het gebied wat ze hebben,  je ziet dat ze allebei een eigen hok hebben, dat ze heel groot zijn, de ene ligt op een soort van bank, dacht even dat hij dood was, maar gelukkig bewoon hij even zijn staart, de ander was verstopt onder het afdakje.. maar het is leuk om een keer deze dieren te zien.. al zie ik totaal geen verschil tussen die twee. ook niet naar driftig studeren op de kaartjes in de shop...

Het berenbos is en blijft indrukwekkend om te zien, ook het verhaal van de beren en over de beren, je ziet het aan sommingen af.. maar wat is het mooi dat dit bestaat dat er zoveel ruimte is voor deze dieren en dat ze zo een beter leven hebben denk ik.

Daarnaast natuurlijk samen door het klimbos gegaan, over een smal pad hoog boven in de lucht. met voor ons een jongetje van 4 dat door ouders en grootouders werd aangemoedigd.. dat heel langzaam vooruit ging, prachtig en mooi, de file die ontstond was prima.. het is mooi om te zien hoe een jong mens door zijn naasten word gestimuleerd om het pad te lopen, waarbij ik meteen de vergelijking trek met het leven, de moeilijkste stukken in je leven zijn er altijd mensen die je opvangen en begeleiden... dat is mooi vind ik

Heerlijke salade gegeten in het restaurant, daarna hollen naar de zeeleeuwenshow, wat ook erg leuk was om te kijken, om daarna nog even de witte leeuwen te bezoeken.

Rond half 5 zijn we terug gelopen naar de auto's om zo weer naar huis te gaan, dit keer werd ik via Tiel geleid, ik denk dat de rest vast stond met file.. kaarten heeft zo zijn eigen logica maar hoe dan ook wederom een dag om met een goed gevoel op terug te kijken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten