vrijdag 21 oktober 2016

Sevilla dag 4

Vandaag de wijk macarena gedaan. We wilden zo wie zo heel graag de Madonna zien die je steeds ziet afgebeeld. En alles wat ze er over zeggen klopt, een beauty.

We hebben eerst een kopje thee gedronken in een heel grappig echt Spaans café. Bijzonder is dat je dus als je aan de bar besteld het goedkoper is, als je aan de tafel,besteld het duurder is, het scheelt niet veel maar toch. Wel bijzonder zo hou je een levende bar.

Daarna dus de basiliek in, erg mooi, aar wel weer heel pompeus. Veel, heel veel goud, fresco's etc. Maar de Madonna was zeker de moeite waard. Daarna lopen langs het parlements gebouw, helaas konden we er niet in, omdat je eerst dus schriftelijk je moet aanmelden en dat hadden we niet gedaan. Dus helaas.

We hebben een. Behoorlijke ronde gelopen rond het gebouw en ziekenhuis. Daarna maar langs de oude muur gelopen, die ik kent weet dat ik overal even aan moet zitten, het voelen, met als gevolg. Juist ik had ineens een steentje uit die muur in mijn hand, prachtig zwart, dus ja dan die maar meenemen als aandenken aan deze vakantie. Twee avonden hiervoor had ik al een bord gesloopt toen ik pizza wilde eten, ik zette mijn mes erin en krak daar ging het bord, vraag me niet hoe of wat.

Maar goed we hebben tijdens onze toch veel kerken bekeken tevens zagen we de plek waar daklozen twee rol koekjes kunnen krijgen van de nonnen. En ook hebben we een prachtige sober kerk gezien met daarin een geweldig, mooi beeld van Judas, zijn blik was bijna sensueel te noemen. Daarna zij we gaan lopen langs veel kerken die dicht waren helaas. Maar goed dat is niet anders.

Uiteindelijk kwamen we in een prachtige Casa terecht, een soor van paleisje. Daarin bleek achteraf een beroemde stierenvechter te hebben gewooond maar ook een beroemde flamenco danseres die ook hertogin was. Het was met name gaaf omdat het net open was in 2016 omdat de hertogin was overleden.

Daarna lekker nog wat door de stad gelopen, op het plein gezeten kijken naar mensen om uiteindelijk naar het hotel te gaan om het onvermijdelijke te doen, namelijk inpakken, we moeten terug morgen. Veel ingepakt, te veel gekocht, heerlijke tapas gegeten bij een prachtige tent. En daarna naar het hotel om een spelletje Skibo te spelen en vroeg naar bed, om 6.30 gaat de wekker...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten