donderdag 20 oktober 2016

Sevilla dag 3

Ach toch nog gelukt,ineens kan ik tocht on line in de vroege ochtend, dus een korte samenvatttng van gisteren.

We stonden lekker laat op, het is tenslotte nog donker hier als je wakker bent om 7 uur.

Na een heerlijk ontbijt hebben we ons opgemaakt voor een lange dag met veel wachten, er staan rijen overal, maar je moet dingen zien tenslotte daarom ben je hier.
Eerst. De kathedraal, we werden  door een bedelaar naar binnen geloot, zodat we de kerk al konden zien van binnen. Maar helaas moesten we. Er wel uit om tien voor elf. Duu toch in de rij staan om nog een keer in de rij te staan. Uiteindelijk de kathedraal binnen. Prachtig en groots, een prachtige expo over relie kunst, een beetje. Als het Catherijne Covent in Utrecht.maar een paar prachtige beelden gezien. Natuurlijk. Het gouden altaar. Ineens groot en bijzonder en dat dank zij de giften van de gelovigen. Natuuurlijk. De tuin gezien en de geralda beklommen. Dit was bijzonder omdat er geen trappen zijn maar een soort van schuine paden omhoog. Bergbeklimmen.  Daarna even gekeken bij de tombe van Columbus. Waar volgens de overlevering. Alleen zijn scrotum ligt. Nou dat miet een behoorlijk scrotum zijn als je kijkt naar de omvang van de tombe.

Nadat we. De kathedraal hadden bewonderd  op naar de volgende wachtrij, namelijk. Voor Alcázar , daar moesten we heen. Volgens. Vele, eeerst d kathedraal dan naar de Alcázar. Dus. Wij opnieuw in de rij. Gelukkig was hij kort, binnen 25 minuten waren. Wij binnen. Al dwalende, al vonden wee het allemaal even prachtig,konden we toch niet het gevoel onderdrukken dat we dit al gezien haddden op onze reizen in Marokko en Jordanië. Het. Is mooi een indrukwekkend. Dat zeker. We hebben daar lekker gekeken en gelopen.

Meteen daar achteraan naar casa Pilatus' gelopen wat in de zelf stijl is gebouwd als de. Alcázar ,ook erg mooie bijzonder.r zeker het schilderij van de. Vrouw met de baard. Die echt geleeefd heeft.

Terug naar het hotel met afgesleten voeten om daarna nog ergens inde stad te gaan. Eten. Waarna in de hotel lobby het heerlijk is om de dag af te sluiten met een paaar nootjes en met een spelletje skibbo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten