dinsdag 18 oktober 2016

Sevilla dag 1

6.10 de wekker gaat, ik draai me nog wat onwennig om, ik denk nog, ik heb toch vakantie, maar dan ineens weet ik het, de reis die al meer dan een jaar op me ligt te wachten, waar Kitty en ik al heel lang heen wilden en nu is het zover. we gaan.

Snel nog de laatste spullen gepakt, nog wat dingen extra uit en in gepakt, en dan naar Schiphol met de interliner om Kitty op Schiphol te ontmoeten.

Onderweg naar de interliner nog wat foto's gemaakt voor mijn schoonzus en nichtje die in mijn huis logeren zodat ze de. Bushalte van de interliner kunnen vinden

Bij de bushalte oud leerling Deniz tegen gekomen erg leuk om even met hem gepraat te hebben. Instappen en alsof ik voor het eerst reis, mijn pasje voor het verkeerde scherm gehouden, Mijn vragende blik was voldoende, kreeg meteen de opmerking lager, dus ja schaapachtig lachen en maar zeggen dat het nog vroeg is.

De reis verliep verder prima, goede vlucht gehad, sneller dan verwacht, op het vliegveld alles ook prima geregeld, dus we konden heel snel naar ons hotel met de. tansfer.  Een weinig spraakzame man, maar wel ff speciaal de belangrijke brug aangewezen. Die geen pilaren heeft maar hangt in een tuigje.. niet wetende dat we de Erasmus hebben in Rotterdam. Dus dit maar enthousiast de hemel in geprezen.

Het hotel is prima, wel echt een eenpersoonskamer met een eenpersoons bed maar ach dat went ook.
Het is schoon en proper. Wel een toilet achter een deur dus net genoeg zitruimte maar wel neus tegen de deur.

Samen de stad in, zoeken naar de plek waar we moeten zijn morgen voor de rondleiding. Kaartlezen in Sevilla is een kunst, zoveel kleine straatjes die er niet staan, dus ja het is zoeken. Maar goed na vele omzwervingen gevonden . Daarna naar de kathedraal, erg groot en mooi, het kleine gedeelte gedaan, morgen of zo het grote gedeelte, we kregen maar 30 minuten dat hij nog open was, dus dat loonde de moeite niet .

Terug gelopen naar het hotel, een erg bijzonder toilet bezocht met echt overal spiegels, waar je keek waren spiegels, kortom ik heb me staan te bewonderen terwijl ik mijn ..... deed. Heel bijzondere ervaring.

Even naar het hotel ons opfrissen en lekker gaan eten, ff vergeten dat alles pas om 20.00 open is voor eten. Daarna naar de paddestoelen gelopen, prachtig. Wat een sfeer en wat mooi. Sevilla is mooi en ontspannen sfeer, zeker omdat de binnenstad autoluw is

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten