woensdag 12 oktober 2016

Klappen voor Bart

Gisteren hadden we voor de zoveelste keer in succes de voorstelling  Klappen voor Bart op school. 
Het is een geweldige voorstelling waarin erg leuk gespeeld word. Bart stelt zichzelf centraal hierin, en geeft aan dat hij vroeger gepest is om zijn hazenlip. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor wie hij is en hoe hij is geworden. 
Hij speelt zijn rol met verve en speelt ook alles uit. Hij geeft in zijn voorstelling aan dat hij niet meer het slachtoffer wil zijn maar de vechter. Hij gaat zelfs zo ver dat hij in deze voorstelling tips geeft aan kinderen die gepest worden, hij vraagt kinderen dan ook om te reageren. 

Na die tijd is hij er altijd voor om even met de kinderen na te praten, dat vind ik zo heerlijk om te zien, dat hij zo open staat voor die kinderen.

Van te voren doe ik altijd een aantal lessen met de kinderen om hen voor te bereiden op het stuk  en waar het over gaat, ook vertel ik over een hazenlip en ook hoe die eruit ziet. Dit om te voorkomen dat kinderen schrikken of niet weten waar het om gaat.

Gisteren was dus een succesdagje, mooie voorstelling en het is altijd leuk om Bart en David over de vloer te hebben. Ze zijn professioneel in hun werk, je merkt de onderlinge vriendschap tussen deze twee mannen en ze genieten van de kinderen. Kortom voor heel veel scholen raad ik deze voorstelling aan. Het is een must om pesten te kunnen voorkomen, maar ook om een gepest kind te laten zien dat je niet altijd slachtoffer hoeft te blijven maar dat je ook het om kan keren en het ten goede kan gebruiken door mensen te gaan helpen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten