zaterdag 1 oktober 2016

De gelaarsde kat

Na een heftige week, ik kan het niet anders omschrijven, met wensen en grenzen, waar de leerlingen ontdekt hebben waar de grenzen kunnen liggen, maar ook waar de wensen kunnen zijn. Daarnaast hebben denk ik diverse collega's ook een ontmoeting gehad met hun grenzen en hun wensen.. soms wat hardhandig soms ook met een glimlach.
Kortom het was een goed week waarin we met elkaar een prachtig projekt hebben gedraaid.

De onderdelen die we hebben gegeven heb ik al in een eerder blog beschreven dus dat hoeft nu niet meer, daarnaast heb hebben we met alle tweede klassen de voorstelling Afblijven bezocht wat ook voor hun erg leuk was, en volgens de spelers waren onze kids een middelmatig publiek, wat inhield, niet te stil en niet te druk, maar ze waren precies goed ze reageerde prachtig maar ook erg geslaagd in wat ze zeiden.. op de vraag hoe je iemand kan volgen... kwam het spontane antwoord "Via Instagram"maar ook op de vraag moet je iemand volgend om te weten waar die gene is, kwam het ontwapende antwoord  "Nee hoor kan je gewoon via Whats app"Wat de spelers niet van hun stuk bracht maar waarin ze wel even moesten nadenken hoe te reageren.. Zo ook toen ze een meisje vroegen hoe ze dacht dat het zou aflopen, het meisje vertelde het hele eind.. waarom een speler zei dat weet je goed, Het antwoord was duidelijk meteen. Ja ik heb het boek gelezen en de film gezien..Kortom on heerlijk. Prachtige kinderen hebben we.

Na de twee dagen woensdag en donderdag, hadden we vrijdag de voedselbank actie, erg leuk ook, bij deze actie word in heel Alphen bij mensen aangebeld met de vraag of ze iets hebben voor de voedselbank, en het verbaasd met elk jaar weer hoeveel ze binnen brengen deze kinderen, hoeveel kratten er vol raken, maar ook dat er producten bij zijn waar ik het bestaan niet van weet.. kortom het is een prachtig iets, zeker ook als de leerlingen helpen met alles te verdelen en de trots in hun ogen te zien dat ze dit toch maar even voor elkaar hebben.


Nadat ik mijn werkweek had  afgesloten, waarin ik kon genieten van mooie dingen maar ook wel heftige dingen, had ik een heerlijk vooruit zicht. Ik had afgesproken met een vriend, die ik soms maar 1 keer in het jaar zien, ondanks dat hij heel dichtbij woont in Leiden, die ik al ken uit mijn vroegste jeugd. Ooit heb ik al geschreven over hem dat het zon bijzonder contact is en is gebleven..  Samen zijn we elk een eigen leven gaan leiden, hij is getrouwd met een prachtige vrouw en heeft 3 prachtige kinderen, ik leid mijn leven zoals ik het er het meeste uit kan halen in mijn vrijheid die ik zo omarm. 
We hebben eerst samen gegeten in de Gelaarsde kat, waar een oud leerling van mij, mij ging bedienen, vind ik zo leuk en zo gezellig altijd. We hadden een heerlijke voorgerecht en als hoofdgerecht hadden we kaasfondeu.. heerlijk...  maar zoals altijd het is veel, te veel, met als gevolg dat we maar geen toetje namen..  Daarna zijn we samen nog een afzakkertje gaan nemen in De Zaak, waar we wederom tot laat in de avond zijn blijven praten, het was voor we het wisten tijd voor de trein naar Leiden, Samen zijn we naar het station gereden, waar we nog een poosje heerlijk in de auto hebben zitten praten.. geweldig gewoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten