zaterdag 29 oktober 2016

Bijscholing lotus..

 Met in mijn achterhoofd, dat het slechts twee keer per jaar is dat ik naar Bleiswijk moet voor de jaarlijkse bijscholing van de lotus, sta ik op met toch een gevoel van .. waarom op mijn vrije zaterdag. Zeker omdat vriendin Ankie niet mee gaat vandaag, Antoinet zit in Engeland, Yvonne had andere verplichtingen, dus ik moet het front in mijn eentje gaan verdedigen. Kortom het was een zware gang om te gaan. 

Eerst heb ik alle klokken die ik in huis heb al in de wintertijd gezet, dit doe ik altijd expres zodat ik weet de tijd die ik zie ook klopt. Bij de wintertijd is het niet zo erg, maar bij de zomertijd is het wel handig omdat je dan toch automatisch iets eerder je bed in duikt, tenminste ik dan.. 

Maar goed, dit keer was de rit wederom te doen zeker toen ik steeds meer mist laag bij de grond zag en ook nog daarin koeien zag staan, het maakte Nederland weer zoals Nederland is. mooi in de ochtend. Met dit leuke kado van de natuur ben ik de weg vervolgd met steeds verbazen over hoe mooi het eruit ziet, maar ook balen omdat ik mijn fototoestel thuis had laten liggen. Misschien baalde ik nog wel meer omdat ik door moest rijden.

Ik was ruim op tijd zoals altijd, dus dat was prima. 

De dag  begon met een grimeer opdracht aan elkaars enkel, er moest een heftige wond worden gegrimeerd, dus dat hebben we gedaan. Ik moet zeggen het was erg leuk om te doen, mede omdat je dus met brooddeeg je bot maakt, dat was voor mij nieuw.

Dit onderdeel duurde de hele ochtend. |Eerst de voet van de ene, daarna de voet van de ander.  Daarna pauze, ik ben nog even opzoek gegaan naar een nieuwe termoskan van 0,5 liter maar helaas niet gevonden, in mijn kleuren, zilver met zwart. Dus terug naar de vervolg van de dag.

We kregen een power point presentatie over hoe een grote oefening te organiseren. Het zal wel voor  velen zinvol zijn geweest, ik echter kon er niet veel mee, vond dit onderdeel dan ook zonde van mijn tijd. Mede omdat het zo erg gericht was op ehbo-ers en hoe ze zon oefening kunnen opzetten. Natuurlijk is het voor een lotus van belang als er een grote oefening word opgezet maar hoe vaak word de lotus er in betrokken om mee te denken. Bijna niet in mijn geval. 

Daarna speelden we een variatie op ganzenbord, lotusgansje, het was wel grappig om te doen, het spel element is natuurlijk altijd leuk, maar toch.. het duurde een uurtje en als ik me dan bedenk hoeveel tijd je kwijt bent met het spel alleen al voor te bereiden vraag ik me af of dit het waard is. maar nogmaals ik spreek voor mezelf.

Daarna was het om kwart voor 3 tijd voor de evaluatie, Daarin werd meteen aangegeven dat de nieuwe letsels in het nieuwe oranjekruis boekje zo slecht kan worden gespeeld door ons, dus wat we er mee moeten. Ik bedacht me wel meteen. dat was vandaag zinvol geweest aandacht te besteden aan de veranderingen in het ehbo boek, zodat we als lotus beter beslagen ten ijs komen maar ook wat wel en wat niet op het examen moet worden gespeeld. Dat vond ik wel een gemiste kans.

Wel grappig natuurlijk om te horen dat men graag les wil in emoties spelen en hoe op te roepen, en ja hoor, een aantal keken meteen naar mij. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren of ik gevraagd word om deze les te verzorgen binnen afzienbare tijd






Geen opmerkingen:

Een reactie posten