donderdag 13 oktober 2016

SERVICE?

Al ver voor de vakantie een afspraak gemaakt voor de ketelservice. Wat ik altijd heel akelig vind dat er een brief in je bus ligt dat ze langs komen, met daarbij de vermelding dat als je er niet bent, je de rekening gepresenteerd krijgt. Tevens staat er heel duidelijk in dat je, als jij niet kan, je dit moet afzeggen, via een 0900 nummer.

Dus dat moet ik altijd doen, de tijden die zij je geven, zijn altijd onder werktijden van een normaal mens. Ik ben niet thuis tussen 9en 12 op die en die dag. Dus ik moet altijd bellen en mijn afspraak verzetten. Opzich geen punt maar het is gedoe om niks. Ik denk vaak regel dit soort afspraken in de schoolvakanties dan zijn meer mensen thuis en de mensen die toch al werken zijn er dan zo wie zo niet.

Vaak valt het me ook op dat ze nooit denken in termen van alleen wonenden, kennelijk is het nog steeds zo dat men in Nederland ervan uit gaat dat je altijd nog samenwoont, getrouwd bent en heel veel kinderen hebt.. Nou nee dus.. ik niet.. en met mij velen niet.. 

Maar goed het was geregeld, vandaag om 12.30 tot 17.00 zou de monteur langskomen. Ik was keurig op tijd thuis en dacht de bus al te zien staan, dat klopt ook, alleen zat de chauffeur leuk met zijn  telefoon te spelen, wat te appen etc, wat ik kan begrijpen, ik denk dat hij pauze heeft. dat kan zo rond half 1 toch.

Echter om half 2, zat hij nog steeds in zijn bus met zijn telefoon, maar maakte geen aan stalte om richting mij te komen.. dus ja wat moet je dan doen. Ik heb erg in dubio gestaan of ik naar zijn bus zou lopen en zou vragen of hij bij mijn huis moest zijn zodat ik hem kon ophalen. 
Wat mij dan zo stoort dat je tot 17.00 aan je huis gekluisterd zit omdat je niet weet hoe laat hij komt en hoe lang hij bezig is met de ketel... kortom ik zit me dan vreselijk op te vreten.. Ik haal adem, ik zucht, en ik denk.. dan bedenk ik me ineens dat ik maar dingen moet gaan doen die ik toch wil doen.

Dus ik doe dan wat dingen voor school, ik werk dingen uit, en noem maar op.

Toch vind ik het een slechte zaak dat een man, in kennelijk zijn werktijd, gewoon in de auto zit en lekker op zijn mobiel zit te spelen terwijl hij aan het werk moet.. . uiteindelijk kwam deze man zo rond 14.15 aanlopen met zijn koffer, en al die tijd zat hij voor mijn deur in zijn auto te appen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten