zondag 30 oktober 2016

ik ga op reis en ik neem mee...


Op reis gaan is altijd leuk en geslaagd vind ik. Ik kan er helemaal naar uitzien en van genieten. Ik pak natuurlijk altijd veel te veel in maar ja dat is gewoonte zeg maar. Altijd bang dat ik te weinig bij me heb. Dit is nog nooit voorgekomen, maar ja de instelling beter mee verlegen dan om verlegen, heeft zo zijn gevolgen.

Kortom het is soms zwaar zeulen. 

Met mijn isk leerling speel ik vaak dit spel, dan moeten ze onthouden wat de vorige heeft gedaan en steeds meer maken etc, erg leuk omdat je toch wel de wat slimmere leerlingen eruit haalt.

 Echter de reis van deze ochtend was niet echt eentje die je vrijwillig kiest, maar ja het moest. Na een uur extra slaap, is dit een klap in je gezicht. mede omdat je hierop niet hebt gerekend.

Zoals een ieder weet ben ik erg van het sporten dus vanochtend ook, niets vermoedend loop ik in mijn sportkleding naar mijn auto, groet nog even een buurman, die een broertje is van een oud leerling van mij, die ook bij Jawi sport, zeg nog vriendelijk dat ik hem de groeten zal doen, en stap in mijn auto.

Tot dusver nog niets aan de hand.. maar dan... aankomst in de sportschool, ik kleed me nog even spontaan om, begeef me naar de algemene ruimte om daar nog wat te kletsen, loop de zaal in waar de cross word gegeven. Gelukkig is mijn sportmaatje er ook, dat maakt het meteen al leuk. Maar dan.. we krijgen te horen wat we moeten doen. Nathalie die volgende week een wedstrijd heeft en daarna twee weken vakantie heeft, had dus bedacht dat het goed voor ons zou zijn om het spel Ik ga op reis en neem mee te doen.. gevolg.... beginnen met;

10 sit ups
10 lunches per been
10 push ups
10 box jumps
10 keer een gewicht boven je hoofd tillen
10 keer dead lift
10 keer roll
10 keer burpys
10 keer pistols per been


Kortom je doet eerst 20 sit ups, daarna 10  lunches per been, en daarna begin je weer overnieuw met 10 sit ups, 10 lunches per been, en dan 10 push ups en zo door tot aan de pistols.. ook 10 per been, daarna ga je terug en laat je dingen achter...

Ik moet zeggen, we begonnen met 200 keer touwtje springen, daarna mochten we de sit ups doen.. en zo verder.. Het is verbazend, en ik wil echt niet zeggen dat ik heel erg goed ben,maar als ik iemand, terwijl ik nog bij 10 keer springen ben, ineens al zie beginnen met de sit ups, terwijl de hele zaal nog 100 moet of meer... geloof ik dat het liedje met de prachtige titel De smokkelaar erg van toepassing is



Gelukkig deed mijn sportmaatje het erg goed en had ik dit keer moeite om hem bij te houden, hij haalde me al in bij de eerste set sit ups.. maar dat is niet erg, we hebben lol samen en stimuleren elkaar tot het bittere einde.

Het was heerlijk om te doen, daar niet van en ik ben ver gekomen, ik ben net gestrand bij de tweede ronde nadat ik de burpys had gedaan bij de push ups.. dus ik was al op de terug weg.

Het is heerlijk altijd dit sporten al kan ik soms Nathalie wel vervloeken.. maar ach ze bedoelt het goed denk ik

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten