vrijdag 27 december 2013

soms moet je ondergaan en ervaren en denken...

Tweede kerstdag tegen alle verwachtingen in, was er afgesproken om de kerst wederom bij mijn moeder te vieren in het schattige dorpje van mijn jeugd, Mussel. Meestal doen we dat eerste kerstdag, en dat heb ik ook veel liever, dan kan ik op tweede kerstdag het winkelpersoneel in ieder geval het gevoel geven dat ze voor de sociaal minder bedeelden werken en niet voor niets in de winkel staan. Ik weet ook mijn doel op die dagen en het is inderdaad een opoffering voor mij en met mij velen omdat we het zo vervelend vinden dat men voor niets de winkels open doet. Dus tweede kerstdag in alle vroegte, de spullen voor het voorgerecht in de auto, het servies, het materiaal dat ik ging gebruiken, en tevens ook het beruchte bassilicum plantje.. voor het gerecht. De rit was lang en al rijdende verging net niet zo goed met het plantje hij stief een langzame dood.. en alle goede raad ten spijt hij heeft Mussel gehaald maar alle hulp met water etc heeft niets opgeleverd, hij heeft het licht gedoofd en is verdwenen..


 Bij aankomst na 3 uur rijden is het toch wel erg leuk om mams weer te zien sinds lange tijden, al was de start niet zo geweldig. Elk jaar neem ik voor iedereen een kadootje mee die ik onder de kerstboom leg, mijn moeder had deze keer geen kerstboom, dus heb ik voor haar een witte moderne kerstboom meegebracht en daar de kadootjes neergelegd, het eerste wat ze zei, dat is onzin dat moet je niet doen.. ik word daar niet blij van omdat ik dat mijn eigen zaak vind. Dit heb ik natuurlijk ook een beetje duidelijk laten merken. Daarna had ik voor ons alle  6 een chrismax cracker gekocht en die legde ik op tafel, en meteen kwam het kritiek dat ze dit niet wilde, het gaf zon rommel buiten en dan moest ze de hele week vegen.. ik  had gelijk de smoor in, en baalde vreselijk weer. Dus met een kwaaie kop heb ik ze maar gepakt en in de vuilnisbak gedaan. Vond dit niet zo gepast en niet zo leuk deze reactie. Maar goed, dat was dat, het is kerst en gelukkig kwam mijn broer met het gezin vrij snel zodat de spanning snel om kon slaan, ik was er even klaar mee. Dacht alleen maar ik ga geen 3 uur rijden heen en 3 uur rijden terug om zo te worden behandeld. Dit heb ik 1 keer mee gemaakt, in mijn werk, bij een einde jaars toespraak, waarin we massaal de pan werden uit geveegd, en ik nog in Groningen woonde, dat ik alleen maar dacht dit doe ik dus niet meer, en ik ben dus nog zelden aanwezig op dit soort gelegenheden. Maar goed. het eten is met zon grote groep natuurlijk helemaal leuk, ik had een leuk voor gerecht, dit bestond uit twee gedeeltes  eerst het bekende broodje dip, en inderdaad in het noorden van het land kennen ze dit niet en vinden ze het gek.. ze lopen er echt 10 jaar achter. Daarnaast tomaten mozerela kaas met pesto dressing, kon geen basscilicum doen zie hierboven waarom niet.
Daarna gingen we gezellig gourmetten met elkaar, heerlijk is dat toch en gelukkig altijd genoeg dingen voor een vegetarier. Jammer was dat de heerlijke salades voorzien waren van stukjes glas uit de verpakking gelukkig kwam ik er al heel snel achter, dus ik was blij dat we het wisten, je zou maar eten en niet goed kauwen en dan alle gevolgen van dien hebben. Dus de salades van mijn schoonzus konden zo de prullenbak in. Erg jammer vind ik dat. Het toetje bestond uit een heerlijk portie, voor mij suikervrij, ijs, met slagroom en blauwe bessen saus. heerlijk was dit. Het was kortom uiteindelijk erg gezellig en ik heb vreselijk genoten hiervan het samenzijn. Daarnaast is het leuk om met mijn neefje te klieren van 16, maar hij komt binnenkort logeren bij mij, en dan gaan we naar Amsterdam hij wil de Wallen zien, en die gaat hij ook zien.. maar ik ga hem ook een koffieshop laten ervaren, en tevens natuurlijk door de straat met homo's dat moet hij ook zien en verder moet ik nog even nadenken waar hij zin in heeft. Maar dat ik hem Amsterdam ga laten zien dat is duidelijk en ik weet nu al dat hij met grote verhalen thuis zal komen. Heerlijk, lijkt me gaaf gewoon. Verder was de rit naar huis prima te doen, gek is altijd dat ik terug naar huis nooit echt erg vind en dat hij vreselijk snel gaat, en ik heerlijk snel thuis ben en kan genieten van de heerlijke avond die dan nog over is.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten