vrijdag 20 december 2013

snikken en glimlachjes

Vandaag maar twee blogjes, de eerste is dan deze, de tweede is het begin van het modern kerstverhaal in 5 delen, en die wil ik natuurlijk op kerstavond klaar hebben. Zodat ik al mijn blogjes vol kan schrijven over de kerst. Deze foto, van dat joch met zijn vader. Ik ken het gezin,  omdat we vaak met elkaar op wintersport gingen als begeleiding op de 3de en de 4de klassen met nog meer collega's, en dat was dikke pret. Dat joch inmiddels een kop groter dan ik ben, heb ik nog gekend als een hummeltje op de basisschool. We hebben samen erg geleden aan onze skiangst, hij door een gebroken arm, ik gewoon door ouderdom en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is er over heen gekomen en kan als het gek op die latten overal naar toe, ik niet ik heb het opgegeven. Vanochtend wist ik dat hun vader op schiphol zou aankomen. Het leuke is dat ik deze foto vanochtend op facebook zie, en meteen schieten de tranen in mijn ogen, hoe zon kanjer  dan zo gek op zijn vader is en hem zo in de armen vliegt omdat hij hem zo lang niet heeft gezien. Tranen met tuiten dus, dit is dan het begin van mijn vrijdag een dag wat later blijkt een dag is voor met snikken en glimlachjes. De eerste twee uur hadden we een kerstviering met als thema licht. Prachtig gedaan, ergens op mijn site zie je een filmpje wat vertoond is dat zo prachtig is en waar ik zo om hem moet lachen. Even snel nog binnengelopen bij de afdeling lwoo, waar de leerlingen bezig waren met kleine kerstpakketjes te maken voor de ouden van dagen in de buurt, eerst hadden ze gisteren daar al een bingo gedaan, en vandaag brachten ze een klein kerstpakketje, met een koekje in de vorm van een theezakje, een lampje die ze zelf hadden gemaakt van restmateriaal, en een kerstgroet en nog iets maar dat ben ik kwijt.  Daarna les geven aan mijn isk leerlingen, zo heerlijk altijd, deze kinderen, mede omdat ze zo oprecht zijn. Heb vandaag eerst met beide klassen gekeken naar ice age christmax en daarna het alternatieve vuurwerkspel gedaan. Het ballonen trap spel. Heerlijk is dit dan, na afloop brengt een meisje mij haar kerstengel, speciaal voor mij gemaakt, zo lief en teder, en ja hoor de tranen prikken weer. Daar meteen na komt een jochie die nog geen half jaar in Nederland is, ineens met een kerstbal aan die hij uit zijn tas haalt, die hij daar had zitten en die hij gemaakt heeft. Ik had al gehoord hoe hij daar mee bezig was geweest, hoe hard hij er aan gewerkt heeft, dus ik vond dat uniek, en dat ik hem kreeg maakte wederom de tranen in mijn ogen, ik denk dat ik gewoon, of te gevoelig ben of gewoon moe. maar laat ik het maar op het gevoelige houden is wel zo lekker. Daarna kwamen drie van die echte  jongens binnen, ruwe bolster, blanke pit types, die gewoon even willen buurten en praten, gewoon omdat ze mij een goede kerst willen wensen. zo aandoenlijk en ja dar waren ze weer.
Gelukkig is de rest nog redelijk nu, maar ik hou mijn hart vast voor de rest van de dag,  maar ik moet zeggen dit is een prima dag voor mij geweest als opening van de laatste werkdag voor de kerst..
hieronder de fotos natuurlijk van de engeltjes en de kerstbal en daarnaast wat fotos van mijn kerst versiering in mijn lokaal.
 
ja hier moest ik erg om lachen.
mijn deurmat
kerstlichtjes
 
  


de kerstbal van dat joch
 
de kerstengel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten