vrijdag 2 februari 2024

fool me once...( serie Netflix)

 

ik geef het toe, was eerst wat sceptisch over deze serie. maar het klopt.... je begint en je kan er niet mee stoppen.. ik kijk met zoveel plezier. dat ik zelfs alles wat ik opgenomen heb vergeet en gewoon verder wil kijken, wil weten hoe het afloopt.. en het spel van iedereen is geweldig.. maar ja ik ben een grote fan van Joanna Lumley, elke film, serie waar ze in meespeelt is geweldig. al moet ik soms zeggen je ziet toch wel heel veel haar in de films maar wat doet dat er toe, ze is geweldig....

recensie van de serie:

Fool Me Once zit vol mysteries

In de eerste twintig minuten van Fool Me Once wordt de kijker gelijk overspoeld met meerdere mysteries. In een flashback zie je gemaskerde studenten die een ritueel uit lijken te voeren, Maya denkt dat haar dode man nog in leven is en ze blijkt iets ergs gedaan te hebben toen zij nog in het leger zat.

De vele verhaallijnen van Fool Me Once

Daar blijft het niet bij. Rechercheur Sami Kierce (Adeel Ahktar) probeert zijn gezondheidsproblemen te verbergen, de twee kinderen van Maya’s vermoorde zus komen een geheim op het spoor en Maya weet zeker dat iemand haar achtervolgt. Het zijn veel verhaallijnen, maar de Netflix Original houdt het overzichtelijk en spannend.

Minpunten en plotgaten

Dat betekent niet dat ieder geheim een even spectaculaire ontknoping heeft en sommige aanwijzingen worden wel héél makkelijk gevonden. Maar omdat het overkoepelende mysterie van Fool Me Once goed in elkaar zit, vallen de minpunten, plotgaten en domme acties van de personages amper op. Sowieso heb je weinig tijd om daarbij stil te staan, want er zit lekker veel vaart in de serie en iedere aflevering eindigt met een cliffhanger of plotwending, waardoor je wil blijven kijken.

De cast van Fool Me Once

Op de cast is ook weinig aan te merken. Het enige nadeel is dat de rollen van Richard Armitage en Joanna Lumley, die Joe’s elitaire moeder speelt, veel te klein zijn. Richard is altijd goed als onbetrouwbare charmeur en Joanna is lekker venijnig als verschrikkelijke schoonmoeder, die poeslief lijkt, maar aan de lopende band bitchy opmerkingen maakt.

Conclusie

Fool Me Once begint met een spannend uitgangspunt en weet niet alleen de spanning vast te houden, maar ook uit te breiden met nog meer mysterie. Omdat de vaart er goed in zit en de plotwendingen elkaar snel opvolgen, verveelt de Netflix Original geen moment en heb je geen tijd om stil te staan bij plotgaten of domme acties van de hoofdpersonen. Dit is precies wat een bingewaardige thrillerserie moet zijn.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten