woensdag 7 februari 2024

8-daagse rondreis Wonderlijk Cappadocië

 

Het heeft wat voeten in aarde deze reis...We hadden het plan om in mijn meivakantie met mijn gespaarde Persoonlijk Budget, dan heb ik 3 weken vrij, om dan naar Japan te gaan. .. maar naar diep onderzoek.. kwamen we er achter dat deze reis in totaal bijna 20.000 euro gaat kosten voor 10 dagen, en dat is nog exclusief eten.. dus dan doen we niet. Dus werd het Egypte.. ook mooi. maar ja de oorlog die in dat gebied  aan de gang is, maakt het gevoel van op reis gaan toch minder veilig.. dus die ging ook in de ijskast... dus wat dan...

Wij zoeken, via vriend en collega Bas bedachten we een rondreis door Sicilië, mede aangestoken door zijn verhalen en door zijn prachtige foto's leek ons dat ook wel wat. dus wij naar Tui om een rondreis met auto een fly en drive te boeken.. maar tot onze grote verbazing kwamen we tot de conclusie dat we de eerste dag pas om 22.00 in avond aankwamen, dus dag 1 waren we al kwijt aan alleen maar de reis. daarnaast de terugreis had een vertrektijd van 8.00 in de ochtend.. dus die dag ben je ook al kwijt van de 8 dagen bleven er dus maar 6 over dat vonden we jammer van het geld en de tijd. dus dat werd hem ook niet. We hadden het natuurlijk ook zelf kunnen regelen en boeken maar ja..  dan is het lastig als je twee aparte kamers wil. dus dat hebben we niet gedaan.

Dus gingen we ons verdiepen in andere mogelijkheden, van Ierland tot aan ik weet niet wat om uiteindelijk terecht te komen bij Cappadocië.. wegens het plaatje met de luchtballons. dat willen we natuurlijk ook doen. dus tja. dat stond vast dat wilden we doen. We hadden een prachtige reis uitgezocht. maar we hadden nog wat vragen. over o.a.. dat er door moest worden gegeven dat ik vegetariër ben en ook hoe het zat met de maaltijden, nooit geweten dat half pension betekend slapen, ontbijt en avondeten,...  een logies en ontbijt alleen ontbijt is.. totaal nieuw voor mij terwijl ik toch veel reis.. maar ook weer geleerd.

Dus dat werd hem dus, doordat ik ineens door een gigantisch virus van de griep ineens toch minder fit was en geen energie had.. besloten we om de reis die we wilden boeken nog even uit te stellen.. dus tja overmacht

Ankie zei al gekscherend volgens mij mogen we niet op vakantie.. maar dan kennen ze ons niet. we gaan hoe dan ook dus afgelopen zaterdag wij naar Tui om te horen dat de reis die we wilden vol was ... dus wat nu. er ging er nog eentje die ging op 27 april, de eerst dag van de vakantie. dus dat was een mooie optie om te gaan doen, alleen veel duurder..en een akelige vlucht erheen we kwamen pas om 22.00 aan in Turkije maar gelukkig was er ook een vlucht die om 5.20 ging.. dus die willen we zodat we in ieder geval de eerste dag ook al wat van Turkije kunnen zien en kunnen genieten van de stad waar we landen.. anders is het zo jammer. De dag terug pakken we wel een vroege vlucht hebben we besloten. want anders blijf je een dag zo hangen in de stad voor je weg kan het is dan zo tussen wal en schip hangen en dan is het ook wel lekker, zeker op 5 mei om lekker op tijd weer in Nederland te zijn.

Dus nadat we er over na hebben gedacht hebben we besloten om toch maar te gaan. ondanks dat de reis nu veel duurder gaat worden maar dat is wat het is.. al hou ik mijn hart vast met de hete luchtballon vaart.. mede omdat ik bang ben dat we neerstorten als je gewoon al kijkt naar hoeveel het gedoe was om deze reis te boeken..  maar goed we zullen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten