zaterdag 10 februari 2024

C.S.I Alphen aan den Rijn...

 

afgelopen week hadden we de project week op onze locatie voor de klassen 1 en 2, het onderwerp was dit keer C.S.I., alle  lessen stonden in het teken van een moord die is gepleegd op onze school, twee docenten waren bezig in het nask lokaal, en ineens vliegt de boel in de brand en moeten willen ze de noodknop in duwen maar dat lukt niet helaas. met als gevolg dat ze de deur van het lokaal niet kunnen vinden en dat de boel in de rook staat en dat ze het dus niet overleven..

Daarmee is de start gemaakt en begint de week.. De leerlingen moeten door middel van  diverse opdrachten, zoals bij drama, Hoe kom je weg met een boete... waarbij ze een aantal filmpjes zien waar ze dus zien hoe mensen willen ontsnappen aan een misdaad die ze hebben begaan, een eenvoudige misdaad, zoals dat je de BAM bent in plaats van de BOB, namelijk bewuste afleiding man, en ook iemand die een boete krijgt en zich er zo uitpraat dat de dienstdoende agent ineens totaal de kluts kwijt is. en dus hem maar laat gaan etc.

Daarna moesten ze een verhaal maken en ook een film maken waarbij ze speelden dat ze wegkwamen met iets. en hoe ze dat deden..

Ik kreeg hilarische filmpjes binnen geweldig.

Zo had elk vak een les aangeboden waarbij ze dus iets hadden die te maken met politie, brandweer en ambulance personeel, zo was er een les bedrijfshulpverlening waarbij de leerlingen naast de nodige dingen over brand leerden ook de stabiele zijligging moesten oefenen, was er ook een les Engels waarbij de dader werd omschreven hoe diegene eruit zag. en zo waren er ook hints te verdienen waarbij ze dan hints kregen als ze tenminste ze heel goed hun best hadden gedaan bij de opdracht, dus niet iedereen in de klas kreeg die aanwijzing, ze moesten dan een woordzoeker of een kruiswoordpuzzel oplossen en dan om de letters er uit te halen kwamen ze erachter  wie de dader was door de aanwijzingen..

Kortom de leerlingen hebben een heerlijke week gehad en erg genoten van wat ze deden en van de lessen.. 

Dit is echt 1 van onze leukste projectweken vind ik altijd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten