dinsdag 15 november 2022

verzwaringsdeken

 

Mijn moeder, mijn broer en neef zweren bij deze deken.. een verzwaringsdeken waardoor je beter gaat slapen.. ik geloof dat nooit zo,maar aangezien ze dit zo zeiden dacht ik, wie ben ik om de gok niet te wagen.. dus toen mijn moeder besloten had om ons allemaal zon deken te geven heb ik gezegd ja doe maar...

Afgelopen zaterdag was ik bij mijn neef op zijn verjaardag, waar ook mijn moeder was, die deze 5 kilo zware deken had meegenomen voor mij, dat arme mens van 88 had even niet verteld dat ze hem mee zou nemen, en ze zou al die trappen op gaan naar mijn neefje haar huis met deze zware tas... net hersteld van corona.. dus haar conditie is nog niet helemaal op en top, dus ze werd door mijn broer van beneden opgehaald. zodat ze rustig naar boven kon lopen.. het waren heel veel trappen voor mijn moeder.. ik geloof wel een stuk of 10, maar ja dapper als ze is doet ze dat met liefde voor haar kleinzoon.

Dus toen ik zaterdag aan het einde van de middag thuis kwam na ongeveer een uur in de file te hebben gestaan, heb ik meteen deze deken maar op mijn net verschoonde bed gelegd. en ik moet zeggen toen ik er onderkroop kreeg ik van allerlei fantasieën van vroeger.

Als klein jochie sliep ik vaak bij mijn oom en tante en dan sliepen we onder een dikke gestikte deken.. dat was zwaar maar wat lag dat lekker., warm en knus en je voelde deze deken helemaal je omsluiten. heerlijk

De eerste nacht moest ik daar steeds aan denken, ze zeiden wel dat het ontspannend was en dat het stressverminderend was maar niet dat je ook meteen jeugdherinneringen terug krijgt wat ik wel weer erg leuk vind.

De nacht heb ik inderdaad heel diep geslapen en vooral ook lang geslapen. heerlijk.. maar het naar het toilet gaan is nu wel een hele opgave. omdat je dus echt je aan je dekens moet ontworstelen.. ik vrees de ochtenden dat ik om 6.15 uit mijn bed moet.. hoop dat me dat gaat lukken dan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten