zaterdag 5 november 2022

Florence (dag 4)

 

inmiddels de 4de dag in Florence.we zijn inmiddels ingecheckt, dus we kunnen morgen vliegen, wel zo lekker. We hadden het plan om baar Pisa te gaan, maar door de vele adviezen het vooral niet te doen hebben we maar besloten gewoon ook deze dag in Florence te blijven. Dit was de eerste nacht dat we geen overlast hadden van mede hotelbewoners. De straat geluiden begonnen nu pas om half 5 . Het voelde bijna als uitslapen. Wat een luxe. Alleen die vreselijke klok om 7 uur en inderdaad waren het nu 28 slagen.. we schieten op…

De plannen zijn vandaag erg vaag, we gaan eerst naar het Leonardo davinci museum daarna lunchen en dan eindelijk de duomo in en op. We missen onze work out.

Na ons ontbijt bij ons eigen ontbijttafel gingen we nog ff naar onze kamer , ineens ging het brandalarm af, was een heel ander geluid dan bij ons, ik Dacht nog dat is een achteruit rijdende vrachtwagen, maar het duurde wel lang.  Ik Ben maar even gaan kijken op de gang en zag inderdaad onze brand deur was dicht, dus eerst snel de belangrijkste dingen in mijn tas gegooid en daarna Ankie gewaarschuwd. Net toen we op het punt stonden om naar beneden te gaan hield het op dus kennelijk loos alarm. 

Dus we gingen naar het Leonardo Davinci museum.wat een prachtig klein museum is dit. De ontdekkingen die hij toen al deed heel bijzonder. De hele stad zit inmiddels in de ban van de film die hier gemaakt wordt. Het is grappig maar ook beperkend.  Dus we zijn ons nu aan het voorbereiden op de Duomo. De trappen zullen pittig zijn maar ach we hebben dat wel vaker gedaan. 

Maar zoals altijd bleek weer we willen beginnen met de koepel maar we begonnen natuurlijk met het schip, uiterst teleurstellend de kerk, de crypte was aardig zeker de mozaïeken die er waren. De koepel in de kerk met prachtige schilderingen was indrukwekkend mooi. 

Dus wij de koepel op. Een klim van 483 stappen maar het was goed te doen. Het uitzicht was mooi en bijzonder, het was de klim waard. Terug gaat altijd sneller. 

Daarna eerst op een terras wat gegeten, mijn bestelling ging ff mis, ik zag Toscaanse fratella  met mushrooms en dan komt mijn dyslexie om de hoek bleek er niet te stam er stond een vleessoort en dat wist ik niet stom. Dus ik kreeg het gerecht en zei dat het niet goed was. Meteen werd het weg gehaald en werd er brunette neer gelegd. Vind ik zo gaaf  dat soort service.  En nu de tweede toren op, volgens het ANWB boekje  is dit onmogelijk om te doen, kortom Ik hou van een uitdaging en dus gaan we bewijzen dat dat onzin is. 

Zo gezegd zo gedaan, de toren in, het waren minder stappen dan die andere maar ze waren wel vermoeiend door hoe ze geplaatst waren maar we hebben het gedaan beide trappen zonder gedoe gehaald om nog eens extra te genieten van het uitzicht. Daarna, naar het hotel om alles in te pakken voor de reis. Daarna gaan we eten in de stad en dan zit Florence erop. 

 








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten