donderdag 10 november 2022

Groninger museum Kleur

 

Uitermate teleurstellend was dit bezoek aan het Groningen museum. Ik had me er enorm op verheugd maar helaas wat viel dit tegen. De opzet is grappig en doet me denken aan een programma dat ik gezien heb de kleuren van…. Waarbij een kunstenaar per aflevering één kleur helemaal ging uitdiepen en waar het vandaan kwam en hoe het gemaakt was. Dit vond ik erg tegenvallen omdat me opviel hoe weinig men de diepte inging. .

Helaas was een groot gedeelte van het museum dicht voor de tentoonstelling over Versace maar ja daardoor was ik binnen een half uur door het museum heen. 

Het idee was op zich wel erg mooi bedacht dat kan ik niet ontkennen, maar zoals ik al schreef het is erg oppervlakkig. De vaste collectie, zoals de scherven en andere servies spullen vind ik nooit zo interessant. dus ik was erg snel hier door heen, gelukkig maakt het in de stad Groningen zijn, waar heel veel voetstappen van mij liggen een hoop goed, wat steegjes bezocht met streetart maar ook meteen even weer langs mijn oude huis gelopen. toch altijd weer mooi om die herinneringen even weer aan te raken als ik daar ben.

Gelukkig kon ik wel een tas ophalen van het Groningen museum dat ik dank zij de Vriendenloterij gratis kreeg. 

Daarna naar wat dwalen door mijn stad voordat ik naar mijn neef ging om daar zijn verjaardag te vieren .

 















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten