vrijdag 11 november 2022

Go for it... nieuwe stijl

 

afgelopen dinsdag hadden we Go for it nieuwe stijl..

Dit is een beroepenmarkt voor onze tweedeklassers die daar dan gaan kijken om alvast zich te oriƫnteren op wat ze misschien later willen worden..

De oude stijl was ik nooit echt enthousiast over, dat was met leerlingen 18 stands langs gaan waar ze vooral veel moesten luisteren en soms wat mochten doen.. gevolg was dat ze op een gegeven moment wel wat baldadig werden wat ik heel goed kon begrijpen.

De nieuwe stijl bestond uit een vijftal pleinen die ze af gingen, elke met hun eigen thema.

De leerlingen konden daarbij zelfstandig de stands afgaan waar hun interesse lagen,

 de afdelingen waren Techniek: gebouwde omgeving,  zorg, welzijn Sport en laboratorium techniek, dienstverlening en veiligheid,ict en creatieve techniek,voedsel, groen en gastvrijheid.

Ik vond dit een heerlijke opzet, je liet de leerlingen , na het inleidende praatje los in de ruimte en ze konden gaan kijken waar ze dat wilden, met als gevolg dat ze dus echt hun eigen interesse konden volgen. Erg leuk vond ik dit.

Sommige leerlingen gingen zich op het ene plein meer te buiten dan bij het andere plein, wat ook er mooi was om te zien.

Het leukste vonden ze, en ik ook het plein van zorg, waarbij de leerlingen helemaal los gingen, ze gingen zich te buiten aan allerlei dingen die ze konden doen, zoals haarstijlen, waar ook de jongens het bij elkaar deden, ik heb diverse jongens gezien met ineens wafelhaar etc. prachtig.. het was gaaf, ook de opdracht met een ballon waarbij je dus met een mandarijnen schil over een ballon moest wrijven om hem te laten knappen, nou dat ging van geen kant, heb ik dus ook geprobeerd.

Het saaiste was wel het plein van de ICT, dat was toch wel iets heel specifieks waarbij het mij opviel dat een aantal heel enthousiast waren maar heel veel leerlingen ook zaten te wachten totdat ze weg konden, dan is 25 minuten wel heel lang, gelukkig kregen ze op dit plein wat te drinken en te eten, waardoor het wachten wat werd verkort

Mijn conclusie is dan ook dat ik vind dat deze nieuwe stijl veel beter bij onze leerlingen past. ze kunnen kiezen wat ze willen en dat is natuurlijk helemaal gaaf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten