vrijdag 18 november 2022

Italiaans etentje

 

afgelopen zaterdag kwamen vrienden Peter en Maroeska en kids eten. .

Dit is altijd een feestje, van te voren zit ik wel in de stress, want inmiddels weet ik dat de kids mijn eten met liefde eten maar soms vinden ze het echt niet lekker.

Dus in overleg met Peter had ik besloten om maar spaghetti te gaan koken. Vooraf had ik het beproefde broodje met zeezout, dit keer was het steenzout, en diverse olijfoliƫn op de tafel staan. Daarna kwam het echte werk, ik moest de saus die ik al eerder had gemaakt opwarmen in de magnetron, en dat gaat niet in dat soort grote hoeveelheden, dus ik besloot om de helft in de pan te doen, de andere helft in de magnetron te laten opwarmen, daarna te mengen in de pan zodat we een warme maaltijd kregen.

Daarbij had ik ook nog een frisse salade, en ja hoor dat wat ik vergeten was in de koelkast, geraspte kaas met totatenketchup voor het het geval de kids mijn saus toch niet lekker vonden.

Gelukkig vonden ze het dit keer erg lekker, dat houd dus in. twee uit 4 goed, 2 uit de 4 niet lekker .De score is gelijk, dus ik ga in de toekomst weer een poging doen om de score positief te laten verlopen.

In mijn hoofd zit het plan om de drie kids een lijstje te laten maken met een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, en dat ik uit alle drie de lijstjes iets kies wat ze lekker vinden, zodat ze een soort van verrassing menu krijgen. Dan moet ik wel scoren volgens mij.

Als toetje, werd ik geholpen door 1 van de kids, en ik vond het heerlijk, ze gingen zelfs helpen met afruimen, was het aardbeien ijs met slagroom en chocolade saus en verse aardbeien.

Na het eten zijn de kids heerlijk op de bank gaan zitten met hun telefoons en konden wij lekker even napraten over van alles en nog wat.

Aan het einde van de avond hebben we nog even de verzwaringsdeken geprobeerd om nadat ze naar huis waren gegaan, ik nog snel de boel opgeruimd heb, de stoelen terug naar de schuur, de afwas gedraaid, en alles weer netjes in orde gemaakt, zodat het huis weer mijn huis is, en omdat iedereen weg is, ben ik meteen weer bezig in mijn huisje en dan is het weer heerlijk om alleen te zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten