zondag 27 november 2022

Floris de vijfde pad ( etappe 6)

 

Eindelijk kon het weer, tijd en ruimte in mijn hoofd en agenda, dus ik besloot om etappe 6 te gaan lopen van het Floris de vijfde pad. dit omdat etappe 2 tot en met 4 waarschijnlijk gemakkelijker gaan om met twee auto's te doen, dat moet ik nog even bekijken. Dus daarom maar dit pad, aangezien ik ook al een lange tijd niet gelopen heb is het ook wel goed om nu eens maar 16 km te nemen, al denk ik dat ik er gewoonte getrouw toch weer eens een kleine grote 20 km van ga maken

Dus ik om 7 uur uit mijn bed, deze meteen verschoond, daarna de dagelijkse rituelen om daarna naar Schoonhoven te rijden. Wat een prachtige rit was dit door mooie landschappen etc. Aangekomen in Schoonhoven was het ff lastig een parkeerplaats te vinden voor lang parkeren maar gevonden. Als Soest consales door het dorpje. Wat een prachtig dorpje is. Om op tijd bij de bushalte naar  Oudewater te zijn. Ik was er dus keurig een  half uur te vroeg. Gelukkig kon ik daar ff een sanitaire stop laten plaatsvinden. Uiteindelijk kwam dus de bus en koop om een ik naar Oudewater waar het begin van mijn route kon beginnen. 

De rit in de bus was al een belevenis op zich.. ik was zo onhandig om boven het wiel te gaan zitten van dit busje. het was een 9 persoons busje dus ja niet handig, maar goed ik haalde het doel.

Ondanks het plan om uit te stappen in Oudewater bij het station, besloot ik toch eerder uit te stappen omdat ik op de komoot zag dat ik daardoor, door een kleine kilometer terug te lopen, ik ineens bij mijn route was. Dus zo bedacht zo gedaan. 

De route begon over een behoorlijk glibberig pad op de dijk. herinneringen aan het stuk van Weesp naar Muiden kwamen in mij op.. waar ik samen destijds met Ankie met gevaar voor ons eigen leven ons over de dijk hebben geglibberd.. maar  wat was het mooi, wat een mooi pad. Mijn bedenkingen vooraf dat saaie stukken zouden zijn, recht met veel langs wegen bleken nergens op te slaan, ik kreeg zelfs van die heerlijke opstapjes om over hekken te gaan, en wat een rust heb ik ervaren.. Het was oprecht genieten.

Aan het einde, het stuk van Vlist naar Schoonhoven was wel alleen maar over beton, en nergens een bankje te vinden om te gaan lunchen, dus besloot ik om maar op een vlondertje te gaan zitten te lunchen, heerlijk aan het water.

Nadat ik mijn lunch had gegeten, mijn kopje thee had opgedronken, besloot ik om de laatste paar kilometers te lopen. ik was denk ik nog geen 500 meter onderweg of ik zag een prachtig aangelegd stukje met diverse soorten bankjes met de uitnodigende tekst, ga hier lekker zitten en geniet van het uitzicht en de ruimte die hier is...

Ik dacht ja hoor, ik had nog even door moeten zetten maar ja, ik vond de plek waar ik zat wel net zo leuk

De laatste kilometers gingen prima, ik had niet het gevoel dat ik al tijden geen lange afstanden had gelopen, het was weer heerlijk dit keer. Wat heb ik het gemist omdat ik de laatste tijden op zaterdag het veel te druk had
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten