maandag 14 november 2022

die eeuwige strijd...

 

Die eeuwige strijd tegen de weegschaal, ik begin er behoorlijk van te balen maar goed we doen het voor een goede zaak..

Het viel me op dat ik ondanks dat ik een tijdje geleden heel veel kilo's was kwijt geraakt, waardoor ik me veel fitter voelde, beter in mijn vel zat, energie voor 10 had, ik de laatste weken wat minder enthousiast was over het wandelen etc.

Kortom tijd om voor mezelf ten rade te gaan. Natuurlijk ontdekte ik dat ik me wel aan mijn eetschema hield, maar dat ik steeds vaker toch nog even iets extra pakte omdat ik nog trek had.

Mijn conclusie was dan ook, dat het kwam doordat ik in plaats van met de auto, tegenwoordig naar mijn werk loop, dat is elke dag toch zon 5 km die ik even weg tik, maar dan ook nog 3 keer in de week sporten, en dan heftige sporten, zoals de kb, en de cross xxl..  en soms ook nog op zaterdag een lange wandeling van minstens 15 km of meer.. dus ik kreeg het vermoeden dat ik te weinig at, mede omdat ik bijna elke dag 1000 cal verbrand en soms veel meer, en maar 2000 cal binnenkrijg, mijn lichaam in de spaarstand is gegaan, maar dat was niet hard te maken.. dus tja het bleef tobben.

In mijn vakantie had ik een behoorlijk onflatteuze spiegel die namelijk zo was geplaatst dat je jezelf in de spiegel kon zien.. en dat was nou niet echt een prettig gezicht. de bovenkant is prima ontwikkeld, zo ook de onderkant maar het middenstuk dat was toch niet meer wat ik in mijn hoofd had wat het was. en met kleding aan lijkt dat middenstuk toch een stuk minder aanwezig dan zonder kleding. kortom tijd om weer eens aan de slag te gaan.

Eerst een afspraak gemaakt met mijn voedingsadviseuse die meteen voorstelde om een grote meeting te doen, dus waarbij alles word uitgerekend en bekeken, dus de spiermassa, de vetmassa etc. noem maar op

Dus met lood in mijn schoenen, en nuchter, ging ik naar haar toe op vrijdagochtend, om na de meeting te ontdekken dat de schade niet zo hoog is als je kijkt naar het gewicht en de verhouding  vet en spiermassa. tevens de vocht balans telt ook mee, en dan blijkt het erg mee te vallen, ik zit niet eens ver van een gezonde BMI, kortom,

De motivatie om toch nog weer super streng te gaan leven, is er.. en de uitzonderingen mogen ook, als ik een dagje uit ben etc, dan kan dat allemaal. dus we gaan weer eens goed aan mezelf knutselen.. zodat ik in ieder geval weer op de gezonde BMI zit.. dat zal lekker zijn..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten