donderdag 3 november 2022

Florence (dag 2 )

 

De tweede dag, altijd even wennen aan een vreemde stad, hij past me nog niet als Berlijn of London maar dat is ook niet verwonderlijk na 1 nacht.

Vandaag gaan we een free tour maken door de stad met een gids die ons zal leiden langs diverse dingen van de   renaissance. We starten vroeg, het voordeel vind ik altijd op een eerste dag dat je er bent, een tour te doen door de stad zodat je meteen de stad wat begint te kennen.

De avond/ nacht verliep behoorlijk luidruchtige, gillende kinderen met hun zachte stemmetjes als schallende trompetten op de trap, daarnaast was er ook nog een live band, kortom de straat leeft. In de avond zo ook het trappenhuis. Maar naar goede nachtrust werd ik om 7 uur wakker van de kerkklok die dus 12 slagen liet horen.. soms zit het mee in de ochtend en soms heb je kerkklok vlak bij je hotel staan.. die om 7 uur de wijk aangeeft dat men wakker moet worden. Tenslotte hebben ze hier siƫsta.

Gisteravond dacht ik slim te zijn door de houten luiken achter het gordijn te doen, zodat ik de luiken in de opening van het raam kon doen voor extra geluiddemping. Helaas terwijl ik niet nadenk maar bedenk en doe,viel de roede uit het akelige oogje die minstens  vier meter als het niet meer is hangt, en dat moet gemaakt worden. Dus ik op een stoel geklommen, was nog te klein, dus ik een kledinghanger erbij en weer proberen, dat werkte had ik het eindelijk klaar dacht ik, hing het gordijn verkeerd om, dus ik de boel weer los en hup weer aan de gang. Na ongeveer een half uur had ik het gefixt. En bedacht me waar is Marco, een vriend en oud leerling van mij van dik 2 meter, als je hem nodig hebt.. nou niet hier dus.

Vanochtend, het hotel heeft geen ontbijtzaal, dus we moesten bij het restaurant naast het hotel ontbijten, helaas is de keus wat beperkt, met name vette hap als croissantjes etc, maar wel lekker, dus met twee croissantjes in mijn buik, een paar koppen thee konden we naar het afgesproken punt voor de freetour. 

Nadat we waren aangekomen op de afgesproken punt. Zijn we eerst nog ff langs een museum gelopen om daar ineens een tentoonstelling te zien die we graag willen bekijken. Dat gaan we later op de dag doen. Nog even langs de basiliek trinini waar we geen foto’s mochten maken, maar ach ik heb zo mijn technieken waardoor ik ze toch onopvallend kom maken. 

Daarna naar het afgesproken punt, de kerk vonden we zo. Maar nergens onze gids te zien, nergens te vinden. Nadat we behoorlijk hebben lopen zoeken en uiteindelijk hebben gevraagd,, zijn we maar de kerk waar we hadden afgesproken naar binnen gegaan. De Santa Maria novella wederom een prachtige basiliek met veel Fresco’s, indrukwekkend, toch net als bij de basiliek van gisteren op een gegeven moment zie je het niet meer, heel zonde het is zo veel dat het teveel is. Denk dat ik allergisch begin te worden, nies nergens en loop ik een kerk in dan nies ik krijg een loopneus kortom

Ik dank dat ik niet meer een kerk in moet.  

Daarna zijn we naar een museum Palazzolo Corsini gegaan . Daar was een prachtige tentoonstelling over werken met licht prachtig. Het mooiste vond ik wel de waternevel daar een prachtige foto gemaakt met mijn hand en een onbekend meisje maar nadat ze de foto had gezien kreeg io toestemming om hem te gebruiken.  Daarna zijn we opzoek gegaan naar Clet. En zagen nog wat streetart dingen. We zijn via de bekende brug met allemaal gouden zilveren winkeltjes naar de overkant gelopen. We vonden deze brug niet echt interessant maar wel leuk om te hebben gelopen. We kunnen het niet laten . We zien een trap een hoge trap en ja die moesten we nemen. Dus wel dwaalden naar Ford beleveder, daar wilde we op een bankje lunchen . Geen bankje te bekennen. Dus we zijn gaan zoeken en heel ver gelopen. Uiteindelijk moesten we terug en zagen we dat we over een weg waren gelopen die emmer UNESCO werelderfgoed status had 

Uiteindelijk besloten we om opzoek te gaan naar de Clet studio en de atelier waar men streetart verkocht van o.a. Blub.

Maar zoals zonaal dwalen we af en komen we op het idee om naar het plein van Michelangelo te gaan, waar de David staat. En daar heb je een vieuw. Dat sprak ons enorm aan. Dus wij op weg hier naar om natuurlijk wederom af te wijken omdat we een parkje zagen waar prachtige beelden stonden. En waar we op een bankje konden zitten waar we meteen een vieuw hadden. Prachtige plek om te zitten om te genieten, terwijl we daar zaten kwam er een Engelse dame met de vraag of er hier een vieuw is. Ja dus. Ze wilde erg graag bij ons zitten. Maar nee dat deden we niet. Ze bleef er rondlopen op een klein stukje. Opeens zegt Ankie zie je dat kruis en ik kijk haar aan staat deze Engelse dame voorovergebogen voor Ankie om de vieuw te zien om onze ooghoogte. Ik zag dat en schiet in de lach terwijl Ankie echt een kruis bedoelde wat we zagen aan de linkerkant. Dit bleek later de originele weg te zijn naar het plein van Michelangelo. Wat we toen nog niet wisten. Dus nadat we uitgerust en klaar waren besloten we om op weg te gaan. We liepen de weg die we dachten die we moesten gaan. Maar al gauw kwam de twijfel. Dus wij terug om te ontdekken dat we dus wel goed liepen omdat de originele weg dus afgesloten was. Wij weer verder. Dit was een lange steile helling maar het pad kronkelde enorm. Kortom boven aangekomen konden we langs de weg naar het plein lopen. Erg leuk was dat en het beeld van de David die daar stond was prachtig. Mooie foto’s van gemaakt. Daarna relaxt terug gelopen en onderweg nog een kerk bezocht waar we genoten. Daarna na de grote kerk waarbij een enorm kerkhof was. Het meeste indruk maakte de ruimte waar alle urnen met as stonden wat een serene sfeer. De kerk was ook prettig zeker met het beeld van Franciscus van Assisi die ik zo mooi vind altijd. Daarna bij het winkeltje een prachtige kerststal gekocht met een mooie steen met daarvoor een miniatuur Maria en Jozef. Natuurlijk lette we weer niet op, en liepen we vanuit de kerk de verkeerde kant op.maar ook daar kwamen we achter na 5 km dus wij terug  om de goede route te pakken. Uiteindelijk kwamen we op de weg en vonden we heel snel de Clet studio. Waar ik ruim heb ingeslagen, prachtige spullen. Ook bij het atelier waar Blub spullen werden verkocht heb ik behoorlijk uitgepakt. Genoten. Daarna zijn we terug gelopen naar het centrum om wat te eten. Ik een pizza Ankie een pasta met saus. Ook hadden we een salade besteld . Daarna een ijsje gekocht onderweg als afsluiting. Onderweg kwamen we nog het varken tegen bij het plein. Daarna terug naar huis om met 22.000 stappen in de benen en 1690 cal te hebben verbrand het heerlijk is met een kopje thee. 

 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten