vrijdag 4 november 2022

Florence (dag 3 )

 

Het is vandaag dat we eindelijk de David gaan zien, al hebben we hem al 2 x gezin in de stad, nu hoop ik de echte dan te ontmoeten.

De nacht was wederom een belevenis, om vier uur werd ik wakker door mensen die hele gesprekken voerden in het trappenhuis. Daarnaast bleek de hele straat, ik weet niet met wat of zo maar het klonk alsof de hele hut werd verbouwd. Inmiddels weet ik dat de kerkklok om 7 uur de datum van de dag laat horen.. dus tel uit je winst, vandaag kreeg deze klok versterking om kwart voor acht met een heel muziekstuk en, jawel nog een klok die 26 x ging slaan. Men heeft er duidelijk zin in,  ik besef me ineens dat we aan het en de van de maand zitten.

Deze ochtend naar het museum met de David. Prachtig beeld .zou er uren naar kunnen kijken . De rest van de relie-kunst  vond  ik zwaar tegenvallen. En voor het bedrag dat we moesten betalen vond ik daardoor erg veel. Maar had het niet willen missen, zeker niet ik om de kerstvakantie met de David erop. 

We hebben besloten om niet naar Pisa te gaan morgen maar naar de grote kerk die ons elke ochtend wekt, tevens naar het Leonardo davinci museum omdat dat nu hier toch is en verder dwalen we war rond samen de losse eindjes gaan We dan aan elkaar knopen zodat we Florence kunnen inpakken met een mooie strik erom heen .

Nadat we de kaartjes hadden gehaald voor de Duomo zijn we eerst langs het varken gelopen.waar ik nog even mijn hand op zijn snuit heb gelegd voor geluk en rijkdom. Zijn we naar Palaco pitti gelopen, volgens mijn broer een must. Onderweg zijn we nog ff een kerk ingelopen waar ik nog even een heilige in brand heb gestoken met een kaarsje en te spelen met het perspectief. Daarna naar het paleis , eerst een broodje op een terras om daarna het paleis te bezoeken 

Het paleis was indrukwekkend, vooral  de cassette plafonds en de gigantische schilderingen .indrukwekkend was het. 

Daarna zijn we gaan lopen en kwamen we uit bij een kerk die helaas dicht was. Maar van te voren zijn we al een andere kerk binnen gelopen. Mooie kerk in al zijn eenvoud.  Verder hebben we heerlijk lopen dwalen door de stad, nog een streetart winkeltje ontdekt, helaas was er geen hele mooie bij al twijfel ik of ik toch een schilderij wil halen. 

Nadat we genoeg gedwaald hadden zijn we heerlijk wezen eten, daarna het bekende ijsje en op tijd naar het hotel. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten