woensdag 2 november 2022

Florence (dag van vertrek naar Florence )

 

Hij stond al lang op mijn lijstje Florence, al een keer eerder zou ik gaan, maar dat ging mis wegens een onmogelijke liefde die door een bepaalde situatie nog onmogelijker werd. waarop ik besloot om maar niet te gaan, om gewoon thuis te blijven en om uiteindelijk te vertrekken naar London naar vriend Erwin waar het altijd een warm bad is en waar ik altijd meer dan welkom ben..

Zaterdag al de meeste spullen in de koffer gegooid, het gaat weer zoals altijd, het werkt prima, het past erin, het zit goed, en ik heb niet veel nodig. Soms vraag ik me af waarom ik zoveel mee genomen heb op andere reizen.. dat is volkomen onzin, ik kan het met gemak die 11 kilo handbagage. dat red ik met gemak en ik wat scheelt dat naast een hoop tijd ook een hoop gedoe met inchecken van de bagage maar ook het oppikken van de bagage

Er was 1 groot nadeel, nog steeds moest je 4 uur van te voren op Schiphol zijn, dus dat was even weer slikken, als je al om kwart voor 9 gaat vliegen, als je bedenkt dat je als je het boekt dat 2 uur van te voren je er pas hoeft te zijn, dan is dit wel even andere, een minder lekkere koek.. maar goed om 3 uur uit mijn bed, om om 5 over 4 op Ankie te wachten om de bus te nemen naar Schiphol.. het is wakker worden. heel erg wakker worden.. maar ach wie weet kan ik mijn ogen sluiten in het vliegtuig

Thuis nog wel snel even de laatste restjes was gedaan en klaar voor vertrek.

 Zoals te verwachten was het rustig op Schiphol binnen een half uur zaten we achter de douane al aan de thee en koffie , heerlijk. 

Het vliegen ging ook geweldig we waren er keurig op tijd en konden zo naar shuttle tram lopen, ideaal, het was iets minder dat we met contact geld moesten betalen en dat hadden we dus niet. Gevolg we misen onze eerste tram. Ook geen man overboord, we besloten om de tweede te pakken. We gingen als een speer en voor we het wisten waren we bij de eind bestemming. Helaas werd het daarna wat vaag.  Het was even zoeken voor we de goede route hadden. Maar toen we hem hadden was het perfect, we konden zo lopen en zagen de eerste beplakte verkeersborden. Wat toch een glimlach deed ontstaan. 

Het hotel hadden we ook snel gevonden, prachtige plek waar we zaten. Mooie kamer wel een heel kleine douche, maar dat went, hij is nog niet zo erg als in Parijs waar je alleen maar vooruit er in kon staan en er achteruit uit moest lopen. 

Maar deze is goed te doen. Nadat we alles hadden. Geregeld gingen we de stad verkennen, en de stad moeten we nog wat aan wennen. Het is een kleine stad, wel mooi om te zien, maar we hadden voor we het wisten al toch basilieken gezien. Zelfs een hele grote de Santa Cross. 

Als lunch hadden we een minestrone soep gehad, was prima eten, tussen door onze vakantie zonde een luxe ijsje  en als hoofdgerecht had ik een pizza vegetariana Ankie koos voor gevulde kussentjes met truffelsaus . 

We hebben ook nog even de plaza bezocht waar de replica staat van de David. De beeldengalerij ook bekeken, en ook maar even de bekende brug gezien. Krijg een beetje dat wij met onze snelheid hier snel klaar zijn . 

De stad past me nog niet ik hoop morgen.

 









 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten