maandag 10 juni 2019

Parijs dag 5

(Waarschuwing vooraf.... de komende 5 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje naar Parijs soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Inpakken van dat wat mee terug moet, naast mijn voetstappen laat ik veel t-shirts achter uit het verleden van 14 kilo zwaarder, als ik zo de kleding voel die ik nu aantrek is er weer iets af, het zit alweer ruimer dan eerst. Hoopvol dus dat ook dit keer niets er bij aangekomen.

Gisteren even een kaartje gekocht voor de cleaning lady van mijn kamer, traditie getrouw schrijf ik even een dank je wel in de taal van het land( leve Google translate) en leg wat geld neer, niet super veel, afhankelijk van het aantal nachten dat ik er geslapen heb en hoe tevreden ik ben. Doe dit in het drinkglas en de kaart eronder, dit jaar voor het eerst ook wat stickers achter gelaten van mijnsite met mijn ogen erop. Die heb ik laten maken omdat ik daaraan mee wil, oa stickeren in Nederland, zomin site meer promoten, in de hoop dat ook mijn bundels meer mensen gaan bereiken. Uit ervaring weet ik dat mensen toch veel steun vinden in mijn flarden.

Gisteravond vond ik ineens mijn gel, dacht dat ik die vergeten was, maar zat onderin een ander zakje verstopt, dus tja was ff balen, voordeel ik kon, met mijn neus tegen de muur mijn haar wassen, wat goed ging. Geen gel betekend dat mijn haar niet zit zoals ik het graag wil, dus ik moet wel. Dus ik ga met een schoongewassen haar, met schone kleren, terug naar Nederland .

Wederom het ontbijt gehaald bij ons vaste adres, 1 keer niet gedaan, tegenvaller, croissant niet gaar, jus d’orange uit een pak, dus terug naar het oude stekkie, prima en voedzaam, heerlijk. We vertelde. Dat dit de laatste keer was waarop de ober vroeg of we in het theater werkzaam waren, ja dus, ik als drama docent, Rick als acteur, Chris als enthousiaste bezoeker, te ingewikkeld uit te leggen dus we hebben nee gezegd   maar wel grappig.

De mannen hadden bedacht dat we nog even de begraafplaats van   gingen bezoeken. Erg mooi, graven van bekenden liggen daar ook zoals de  filosofen , aanhangers  van het existentialisme Simone de beauvoir en Jean Paul Satre  haar man.

Ook het graf van de schrijfster  M. Duras gezien,  waar allemaal pennen in bloembakken stonden. wel gek natuurlijk om de graven te bezoeken, maar mensen die mij kennen weten dat ik erg hou van begraafplaatsen. Naar deze zou ik terug willen , nog niet genoeg  gezien daar.

Samen een bak thee gedronken en naar het hotel, daar de bagage gehaald en door naar het station voor de trein. Daar wat lunch etc gehaald om te eindigen met een groene appel, een broodje met pesto en kaas met tomaten en een appelmeisje maar dan met abrikoos heerlijk. De beveiliging bij het spoor. Erg gek, je moet door poortjes die steeds rood aangeven maar er zit geen bewaking dus je kan gewoon doorlopen. Nep beveiliging dus.

De treinreis verliep vreemd, eerst een aardige jongen maar die zat op de verkeerde plek, we zaten net in een gesprek, daarna een verstrooide professor sprak Engels en Frans en Nederlands door elkaar heen, verder veel aan het werk Zag dat  ik aan het eten was, sprong op om ook zijn brood te pakken en te gaan eten in de instapplaats. Maar ging er in Rotterdam uit. Verder rustige reis. In de bus een meisje. Ze viel me al op bij de bushalte, die maar bleef praten. Eindeloos alles benoemen. Ik zou er aks ouder dodelijke vermoeid van raken

Om18.30 aangekomen bij mijn woonplek, de Appie even in voor wat boodschappen, zoals brood, groente etc..  Eindelijk naar huis, gelukkig geen bijzondere post dus ik kon met een gerust hart het huis in. Meteen de soep gemaakt voor de komende week, daarna meteen maar mijn koffer uitgepakt en bij het grofvuil gezet, ik zag namelijk dat de rits stuk was dus kon hij gewoon weg.. de andere, nieuwe koffer in de schuur gezet, ook wel zo gemakkelijk,  was gedraaid, moeders gebeld en daarna lekker op de bank voor de tv gezeten. na te genieten van een bijzondere mooie vakantie waarin alles in balans en harmonie was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten