vrijdag 21 juni 2019

het glipt me door mijn vingers

Elk jaar weer denk ik het kan niet sneller  dan het nu al gaat, maar dit keer is het helemaal raak, dit jaar glipt me door mijn vingers.. 

In mijn gedachten is het nog het begin van het schooljaar maar als ik dan ineens besef dat ik nog maar 2 weken drama lessen kan geven aan mijn leerlingen, dat ik wederom, ondanks de strakke planning, weer eens niet alles afkrijg. Ontdek dat het jaar al bijna weer voor bij is... besef ik dat of ik word te traag of de tijd gaat echt snel...

Afgelopen week al alle kostuums gewassen, dat doe ik meestal zon drie weken voor de vakantie, inmiddels, terwijl leerlingen bezig zijn in het lokaal, de schoenenkast opgeruimd, schoenen weggedaan die toch niet meer compleet waren, er zijn op mysterieuze wijze schoenen verdwenen, ik vraag me altijd af wat moet iemand met 1 schoen.. neem ze dan allebei mee. maar 1 schoen is toch wel erg sneu...

Daarnaast al begonnen met ook kleding uit te zoeken, sommige stukken zijn al zo oud dat ik ze kan dromen, maar ook vaak zijn ze stuk, dus die dingen gaan weg.. ik kan tenslotte niet alles houden.. 

Ook de grote kast van mezelf waar ik dus zoveel spullen in heb zitten, is al 1 plank uitgezocht. dat schiet zo wie zo lekker op.. nog maar 5 planken te gaan.. Het afstoffen is nog niet gelukt maar dat doe ik ook pas nadat ik alles opgeruimd heb in mijn lokaal.

Het is een bijzondere ervaring om zo te beseffen dat en turbulent schooljaar bijna voorbij is.. het is wennen, maar het is ook goed. Het opnemen van mijn persoonlijk budget is prima, ik heb er van genoten, zomaar dagen vrij, heerlijk.. een mooie reis gemaakt, dus heb ik het dit jaar weer aangevraagd om te gaan reizen,  ik weet nog niet waar naar toe. maar het zal een klein tripje worden.. waarschijnlijk ga ik in mijn eentje zoals het er nu uitziet.. aan de andere kant, vriend Erwin moet ook nodig weer bezocht worden, dus wie weet ga ik wel naar London. om daar te logeren en van London te genieten, dat ligt allemaal nog open. maar het komt zoals het komen moet. 

In mijn hoofd zit het vol met leuke plannen om te gaan doen. om te ondernemen.. zeker ook in de komende vakantie.. het gekke is, ondanks dat het zo laat valt. kruipt de datum heel dichtbij.. en ik geniet hiervan..  ik heb zin in de zomer.. zeker nu er van die heerlijke helse temperaturen worden voorspeld.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten