vrijdag 7 juni 2019

Parijs dag 2

(Waarschuwing vooraf.... de komende 5 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje naar Parijs ,soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

We hebben uitgeslapen, om 8 uur de wekker, om daarna om 9 uur af er spreken. Slapen in een eenpersoons bed is ff wennen, maar ben er niet uit gevallen gelukkig. Wel is het bijzonder dat je je ogen open doet en als eerste een panterprint ziet, ff wennen. Alles in de kamer is petit behalve de tv, die is zo groot dat hij bijna de hele muur beslaat. Heb wonderwel goed geslapen voor een eerste nacht in een hotel. Het ontbijt doen we buiten het hotel dat scheelt de helft hadden Chris en Rick uitgerekend, dus ik vind dat prima.

Naast het naar het toilet gaan is het douchen ook een bijzondere ervaring, je staat klem tussen de muren, kan geen kant op, inzepen doe ik maar in het smalle gangetje naar de douche, dan terug onder het water. Het is wel fijn dat de vloer vloerbedekking heeft, maar wel erg onhygiënisch, maar Ach zolang ik niet door allerlei restanten van vorige bezoekers hoef te lopen, is het wel lekker warm.

Na het opstaan lekker de tijd genomen, daarna met de mannen ontbijten in de stad, erg leuk en gezellig. Daarna even terug naar het hotel, om nog afscheid te nemen van iets. Terwijl ik daar in mijn claustrofobische toilet zit vast geklemd tussen wasbak en muur, gaat de deur open, de schoonmaak wil naar binnen, om te voorkomen dat deze mensen worden vertast met mij geur etc maar heel hard sorry geroepen, je moet wat tenslotte.

Daarna de stad in,  onderweg even een prachtige kerk binnen gelopen, daarna door eeen parkje met een Rodin aandoende beeld, waar we de zucht hadden op de Notre Dane, bijzonder toch wel.ik wilde heel graag naar het pantheon, had gehoord dat het naast de beroemde slinger van... ook een prachtig gebouw is. Dus daar zijn we heengegaan , heerlijk gedwaald door het gebouw en later naar de crypte om de rustplekken te vinden van beroemde Franse mensen. Erg mooi sommigen, anderen erg saai. Volraire was prachtig, zeker door de schaduwwerking van het licht.  Mooi gebouw.

Daarna vis een park, waar ineens een boom omviel,  waardoor we het park uithoesten, we hadden dit vrij laat door, we liepen op onze dooie gemak naar de uitgang, leuke foto’s maken etc. Het bijzonder was dat we wel veel politie agenten zagen maar niet de link legden dat we uit het park moesten. Later blerk dat dit moest omdat een boom was omgevallen, wat wij hadden gezien, en dat men bang was door de wind dat meer bomen zouden sneuvelen.

We zijn gaan dwalen door de stad richting Eiffeltoren. Bijzondere route, 20.000 stappen uiteindelijk, om uit te komen Bij de Eiffeltoren. Wat is dat veranderd, er staan   Kogelwerende glazen platen, je kan niet meer onder de Eiffeltoren door lopen, en de sfeer is heel grimmig. Kortom wij waren er snel weg, snel klaar. Wel geschuild voor de heftige regen, maat dat is te doen. Daarna met de metro naaar en speciaal door Rick uitgezocht vegetarisch restaurant wezen eten. Prachtig moderne tent, het eten lekker, maar verhouding maaltijd en wat je krijgt vonden we wat scheef. Ook dat we dus niet met respect werden bediend maakte het niet leuker.

Terug naar het hotel, even opfrissen om daarna nog ergens wat te drinken, prachtige gesprekken gehad. Daarna zijn we om kwart voor elf het hotel ingedoken..

Het was een mooie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten