zondag 16 juni 2019

actieve zondag

Wekker ging zoals altijd op zondag veel te vroeg voor mijn gevoel maar goed je weet waarom je het doet.. je kan als je wilt omdraaien maar dat doen we niet. we gaan hoe dan ook sporten. de cross XXL

Het was een traag opgang gekomen dag.... toch nog even wat flarden geschreven want de bundel van Andalusië moet nu echt af, nog maar 5 flarden te schrijven, dan de bundel maken en opsturen.. hem online zetten en dan is het klaar.  Dat gaat denk ik dinsdagavond gebeuren, had een film staan maar afgezegd omdat ik het ook wel lekker vind even tijd voor mezelf.

Ook om dingen af te ronden zodat de bundel van Parijs kan worden gemaakt maar ook de bundel van het afscheidshuis. heb nog veel dingen op stapel staan maar dat komt vanzelf goed dat kan niet anders..

Dus vroeg op, het is een drukke zondag, nl eerst sporten, daarna  een feestje van vrienden en dan nog in de avond theetje bij vriendin Heleen.

Het sporten was afzien vandaag mijn hemel wat zwaar, wat wil je ook als je twee weken niet bent geweest. dan is het wel even weer wennen.. zeker als ook nog de kb uitgevallen is.. mijn conditie lijkt dan achteruit te holen.. heel gek.. en ergens ook heel frustrerend.
We moesten beginnen met een rondje hardlopen, daarna met dumbels het zelfde rondje lopen met afhangende schouders, je onderarmen en je vingers verzuren gewoon.. daarna moesten we weer naar binnen. kregen we 5 oefeningen.. eerst met de bumbels op het podium stappen, en er weer af 27 keer, daarna squat met dumbels. slechts 5, daarna weer een rondje lopen met je dumbels boven je hoofd.. en geloof me dat ga je in je schouders voelen en je merkt gewoon dat het afzien is... vreselijk zwaar dus.. maar goed overleefd gelukkig.
Daarna de opdracht in 2 tallen,  5 keer squat met bumbels, dan 5 keer clean en dan nog 5 keer clean and press.. met de bumbels daarna een rondje rennen..
Het was best een heftige om eerlijk te zijn zeker omdat ik met Niels was, dikke lol altijd met hem..  en ik moet bekennen ik red het. ik rende als een jonge hinde over de straat en heb 5 rondjes gelopen en in 1 keer uitgelopen, wat voor mij een unieke nieuwe ervaring is.. ach het vroeg opstaan en het gaan sporten is eigenlijk best leuk en zoals een sportmaatje al zei een jaar geleden had je niet vrijwillig een extra rondje gedaan en zeker hem niet uitgelopen en nu dus wel  en nog snel ook. dus je leert het..  en het heeft dus zin..  en dat klopt
alvast een flard uit de nieuwe bundel
helaas pakt hij de bijbehorende foto niet
snaren van het verleden
zachte klanken
die vroeger schreeuwden
om te worden gehoord
verdwijnen langzaam
met de berusting van het leven
niet meer schreeuwen om te worden gehoord
maar rustig praten
rustig zeggen
wat men nauwelijks hoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten