donderdag 6 juni 2019

Parijs dag 1

(Waarschuwing vooraf.... de komende 5 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje naar Parijs, soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Het is dan wel niet een echte eerste dag, ik moest eerst nog werken, maar daarna in de Interliner naar Schiphol om de trein te pakken naar Parijs.. helemaal zin in... maar wat een gedoe vooraf, je moet zorgen dat je was schoon is, je huis schoon is, al ver van te voren inpakken , zodat je niets vergeet van wat je mee moet nemen..  kortom een heel georganiseer maar wat is het leuk om zomaar een paar dagen weg te gaan.

Met name de jaloerse blikken van collega’s is super interessant , maar goed uit school meteen naar huis, een schoon t shirt aan, nog snel een mail naar het hotel dat ik tussen 22.00 en 23.00 pas aankom. Het zekere voor het onzekere.

Daarna toch een korte broek in gepakt, een trui die ik om wilde knopen in de koffer, toch een paar extra schoenen in de rugtas, je weet maar nooit. Kortom last minit pakken... pakstress...

Daarna naar de interliner die om de 10 minuten vertrekt ideaal. Kon zo instappen. Op Schiphol wat gegeten, en daarna in de trein gaan..  het is toch bizar dat je staat te wachten en ontdekt dat je naar het toilet moet voor iets anders dan wat je als man staande kan doen. Dat je je beseft dat je geen tijd meer hebt... in een trein ga je ook niet dus het besef dat je 5 uur lang moet wachten totdat je kan... maakt het twijfel moment groot. Maar aangezien ik de trein niet wil missen weet ik dat ik dus gewoon kies voor de laatste optie.. juist volle maag en darmen 5 uur lang afzien.

De trein was keurig op tijd en ik kon zo instappen, laatste voertuig dus dan weet je het dat je aan de beurt bent.. dat het lang duurt dat je bij het grote perron bent.

Ondertussen wat geslapen en de tijd genomen wat te lezen, wat te kijken en gewoon wat te doezelen. Wel opvallend hoeveel mensen hier werken in de trein. Wat is het dan heerlijk muziekje op en genieten van alles

Inmiddels nu een andere dame naast me, eerst een dame in zwangere toestand die af en toe met zon gelukzalige blik over haar buik kon wrijven terwijl ze een Milkey way weg werkte.. vraag me nu dus af of ze gelukzalig keek door haar zwangerschap of omdat de Milkey Way zo lekker is.. maar misschien de combi.

Nu een mevrouw naast me die naar pindakaas ruikt... ook bijzonder..

Aangekomen in Parijs staan Rick  en Chris al te wachten. Ideaal samen naar het hotel. Ik was al voorbereid op de kamer maar hij is bijzonder. De badkamer is zo klein, dat ik blij ben met min 14, ik vrees dat ik anders geen gebruik zou kunnen maken van het toilet, zo krap is het  ik zit klem tussen de muur en de wasbak, is nieuw, dacht al aks he hier een beroerte krijgt dan zak je niet van het toilet af.

Alles uitgepakt en daarna naar de stad ff wat drinken samen en even de stad voelen en proeven.

Daarna terug me in mijn 1 persoons bed neergelegd en klaar voor de nacht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten