zaterdag 3 november 2018

Voor de vorm

eigenlijk ben ik al in de ban van hoe dingen gemaakt worden sinds ik op de sportschool regelmatig het programma zien How do they make it..

Een prachtig programma op Discovery channel, ik vind het genieten en kijk er graag na tijdens het bewegen op een apparaat... je leert er veel van.

Sinds drie weken is er op de Nederlandse buis een nieuwe serie met de prachtige naam Voor de vorm.  Een programma dat gaat over hoe dingen gemaakt zijn zoals ze zijn gemaakt


De eerste aflevering ging over het wijnglas, ik heb bijvoorbeeld nooit geweten dat deze glazen een steeltje kregen zodat de wijn niet door de hand werd verwarmt. Dit vind ik nou leuke weetjes om te weten..  ook hoe hij ontstaan is en dat in VenetiĆ« de beroemdste wijnglas blaasfabriek is vind ik een leuk weetje.

De volgende aflevering ging over een onderwerp waar ik totaal geen binding mee heb, die van afgelopen keer ook trouwens.. hij ging over de fiets... wel vind ik het leuk om te horen dat een fiets een driehoek heeft in zijn frame omdat die veel steviger is. Een damesfiets zonder stang is veel instabieler, met als gevolg dat de dames veel meer spierkracht nodig hebben om vooruit te komen. Dit is bijzonder vind ik, wist ik niet.. daarnaast is er een nieuwe antisteelfiets in ontwikkeling, mooi gestroomlijnd dat is op zeker en met allerlei snufjes voorzien, oa een bel die je zelf kan instellen wat voor geluid je wil via een app. 

De laatste aflevering die ik heb gezien ging over een typisch vrouwen ding namelijk de BH, wat ik dan weer leuk vind om te horen dat de BH zijn stevigheid dus geeft aan de onderkant. de band om het lichaam, dat daar de meeste druk op staat, maar dat men altijd denkt dat het met de bandjes heeft te maken.. bijzondere wetenswaardigheden. Zo ook de eerst bh, die een soort van kruisbandsysteem was maar dat de tepel onbedekt was, ik denk vooral voor het gemak omdat men dan gemakkelijker de borst kon geven aan een kind.

Kortom ik vind het een erg leuk en boeiend programma om te bekijken en kan het dan ook een ieder aanraden. Het is op donderdagavond, ik dacht op npo2 en rond 21.30. het is maar een half uurtje maar zo leuk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten