dinsdag 27 november 2018

het is sterker dan mezelf....

Ja ik weet het, het is nog november. maar wel al bijna december... ja ik weet het het is stom. maar ik had me ook echt voorgenomen om nog niet te beginnen, gewoon maar wachten tot 5 december als die ene oude man het land verlaat en dat die andere oude man in het land komt.. 

Echt waar, ik heb allerlei dingen bedacht waarom het niet mocht..  heb zelfs maandagavond toen ik terug reed van de sportschool gezegd in mezelf, dat ik als ik al 5 kerstbomen versierd zou zien staan in verschillende woonkamers dat het mocht.. en ja hoor er stonden er vijf... verspreid door Alphen, 
dat ik daarvoor tig keer door verschillende straten ben gereden, dat ik daarvoor ook nog even expres door de wijk ben gereden waar men altijd veel kerstbomen en vroeg heeft laat ik even buiten beschouwing..

Ja ik weet het, het is niet goed, maar ja... het ligt een heel jaar in de schuur in zakken en dozen te wachten.. en ik heb zon leuke boom, ik heb zulke leuke lichtjes, en zon leuke kerststal... en zoveel meer wat leuk is.. dat ik ze zo graag wil zien... al schuilt het gevaar erin dat als ik hem nu al helemaal optuig.. dat ik hem al ver voor de kerst mijn huis uitwerk, maar toch.. het is zo gezellig... zo knus.. ze heerlijk ook. 

Dus ik ben bij thuiskomst even de schuur ingelopen, tenslotte zijn de kerstkaarten al klaar en geschreven, liggen ze al keurig te wachten totdat ze op de bus mogen..  en is het bijna zover nog maar 4 weken dan is het kerst... even alvast de zak gehaald met de kerstboom met de lampjes, met het kleedje etc.. om het alleen maar alvast boven te zetten.. om zo al vast de behoefte om nu al aan de slag te gaan te bevredigen...

Ja ik beken, hij stond er voor ik het wist... in zijn volle glorie op zijn oude vertrouwde plek.. er moeten nog wel de vogeltjes in, de kerststal moet ook nog, de kerststerren moeten nog gekocht  etc maar toch hij staat er.

Het leuke vind ik dan toch wel dat hij er is en.. dat als er mensen komen eten het al een beetje kerst is...

ook al is het nog november...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten