woensdag 21 november 2018

het lichaamsdelen spel

Heel lang geleden heb ik ooit een hele serie spelkaarten gemaakt met diverse opdrachten. Zo heb ik ook een serie gemaakt met kaarten waarop allemaal lichaamsdelen staan. Wat er op staat is van af de pupil in je oog tot aan de bal van je voet.

Er zit van alles tussen, soms gemakkelijk, dan weer moeilijk, zo ook dingen die er zijn maar waar je de naam niet van weet, als ribben en borstbeen.

Vandaag bedacht ik met de isk leerlingen om met ze een spel te spelen over lichaamsdelen, natuurlijk zijn het lichaamsdelen die ze kennen of niet kennen, maar het mooie is dat ze er lol in hebben, ze moeten eerst denken waar het zit bij hun lichaam dan aanwijzen en dan moeten anderen het ook nog goed raden.


Het is voor mij verbazend hoe veel ze al geleerd hebben van mijn rondje lichaam in de lessen, door gewoon te gaan zitten en te wijzen wat wat is, . de overstap te maken door te benoemen wat wat is wat zij dan op hun eigen lichaam moeten aanwijzen.. Het is vreselijk grappig om dit te zien..

Het spel is fanatiek gespeeld,  ze zijn zo gebrand op willen winnen, dat ze dus echt bijna niet op hun stoel kunnen blijven zitten, ze willen winnen.. hoe dan ook.

Het mooie van dit spel is dat je het met elke leerling kan spelen, het maakt niet uit welk niveau ze hebben, ze vinden het leuk en genieten van het uitbeelden, van het spelen en het elkaar uitdagen.

Ik vind het prachtig om te zien dat ze soms weten wat het is maar dat ze niet op het woord kunnen komen.. moet ik dan om lachen.. vind ik humor.. 

Verder was het een relaxt dagje, eerst even zitten te praten met een collega, daarna les gegeven, in de grote pauze er achter komen, terwijl ik al een boterham ophad dat mijn brood verschimmeld was.. vond al dat het vreemd smaakte.. gelukkig had ik nog mijn rauwkost bij mij dus mijn honger was wel gestild. maar toch.. het zat me niet lekker. gelukkig hoefde ik niet over te geven van die boterham.. maar als ik er aan denk krijg ik wel de neiging. Wel geleerd inmiddels dat  je dus niet misselijk word van een boterhampenicilline je zult er kennelijk van genezen.

Daarna nog snel wat inkopen gedaan bij de action voor aankomende etentjes, maar ook om de voorraad aan te vullen van de toiletspullen.. kortom de dinsdag was een mooie zinvolle dag

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten