zaterdag 10 november 2018

het is feest op het plein en in de kroeg

Aangezien een collega ging vieren dat ze inmiddels 30 was en haar studie is afgerond, kregen een aantal collega's een uitnodiging voor een feestje.

In eerste instantie kon ik niet, maar doordat er van alles ging verschuiven in mijn agenda was er ineens plek en tijd om toch naar dat feestje te gaan.. dus dat doen we dan toch ook maar. 

Collega en vriend  Martin had mij gevraagd of hij met mij mee kon rijden, en dat is nooit een probleem, het is gezellig samen en we genieten met elkaar. Het leuke is dat we elkaar altijd uitdagen en samen lol hebben over van alles en nog wat. 

Regelmatig loop ik bij hem de lessen even in om te kijken hoe het gaat en wat er zoal gebeurt in de zijn les. het is altijd leuk om te zien hoe hij de zelfstandigheid van de leerlingen stimuleert, 

Maar goed, nadat mijn wekker niet afging en ik mijn ogen om 12.00 open deed.. was het even slikken.. en bedacht ik me, waar heb ik echt oprecht zin in.. en het antwoord was eenvoudig....  een in en uit bed dag.. dus even mijn bed uit.. keurig een kiwi gegeten.. daarna mijn koolhydraadarme broodjes... en daarna weer lekker in bed... dit heb ik volgehouden tot 17.00 en wat is dat lekker.. wat kan je dan genieten van een dag even niet mee doen met het leven.. ondanks dat het feest was op mijn plein.. ze zijn blij, want de verbouwing van het plein schijnt klaar te zijn... en ik geloof dat graag al zie ik het niet..

Wat kan zon dag als dit heerlijk zijn, een aanrader. wat prijs ik me altijd gelukkig dat ik geen kinderen heb, geen partner, dat ik zonder er over na te denken en zonder te overleggen dit gewoon kan doen.. zonder dat ik ziek ben,  voor sommigen zal dit klinken als een verloren dag.. nou dat is het niet.. je voelt de ontspanning in je lichaam komen, je voelt de rust komen en het is heerlijk zon kadootje aan jezelf.. gewoon rust, reinheid en regelmaat in bed...  heerlijk.

Om kwart voor 8 ging ik Martin ophalen en vertrokken we samen naar Leiden waar het feest werd gehouden. onderweg hebben we natuurlijk heerlijk zitten te praten en te klieren. Zeker toen ik hem vanuit de Morspoort door de donkere steegjes liet lopen naar de plek van bestemming. Onderweg kwamen we al het eerste helemaal in kerstsfeer verlichte huis tegen.. geweldig. wat een werk en wat lelijk.. maar het begint inderdaad tegen de kerst te lopen, al begint het bij mij nog niet te kriebelen.. eerst moet de man met mijter het land uit.

De kroeg waar het feestje was, was snel gevonden, het was er dan ook erg geslaagd en erg leuk, leuk om collega's op een andere manier te leren kennen, maar ook om nu een keer echt te kunnen bijpraten over het we en wee van het leven.

Rond half 12 zijn we vertrokken naar huis, ik wilde wat vroeger weg mede omdat ik op zondag andere afspraken had staan, dan is het wel zo handig om redelijk vroeg in bed te liggen leek me

De terugweg werden we vergezeld door collega Nina met haar man, dus de terugtocht was gewoon gezellig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten