maandag 21 mei 2018

Verlate moederdag

Het bloed kruipt altijd overal waar het niet gaan kan, dus ja nu ook, op Moederdag kon ik helaas niet naar mijn moedertje in het verre noorden van het land. Dit had te maken met dat ik de avond ervoor natuurlijk uitgebreid had gekeken met de mannen naar het songfestival wat dan later word dan je wil. 

Om dan de lange reis in de auto met een duf hoofd te gaan maken naar het noorden van het land kan overkomen dat je vraagt om moeilijkheden. Dus dat deden we maar niet, vandaar dat ik dus tweede Pinksterdag ging.

Het is altijd zo dat ik dan denk waar begin ik aan, het is een langer reis van 2 uur intussen dank zij de vele 130 wegen, maar toch het is doorrijden en afzien voor mij. Ik vind het pittige ritten  maar het is te doen op 1 dag, het klinkt gek maar ik ben te oud om bij mijn moeder te blijven slapen, ik hou te veel van mijn eigen bed.

Het was vroeger dan ik wilde, dus ik kon lekker opschieten, al was dat niet helemaal waar, er was meer verkeer, denk ook deels door het mooie weer, veel mensen naar de plassen bij Amersfoort, maar het was goed te doen. Ik heb er iets langer over gedaan dan ik had gehoopt maar ik was er toch op tijd.

Het is natuurlijk altijd leuk mijn moedertje te zien, ze krimpt zo schattig, en is zo bij de hand nog, nog steeds heeft ze haar streken en dat zal ze ook blijven doen dat kan niet anders.

Hebben eerst heerlijk op het balkon gezeten en bij gepraat over van alles en nog wat, erg leuk, wel was het opvallen dat we de hele tijd hondenpoep roken... waar dat vandaan komt is nog steeds niet duidelijk.. maar goed wie weet komt dat nog

In de loop van de middag kwamen mijn broer en schoonzus met mijn neefje, erg leuk ze weer te zien, en even weer bij te praten.

Mijn moeder vertelde 100 uit over van alles en nog wat, dus dat was wel erg gaaf, ze zat zoals altijd op haar praatstoel..

Om half 5 hebben we soep met broodjes gegeten en daarna ben ik terug gereden naar huis, het was wederom druk, een kleine file bij Amersfoort maar daarna was het weer als vanouds gewoon doorrijden..

Heerlijk op tijd was ik thuis.. een mooie en goede dag wederom, zeker om mijn moeder zo blij te zien als ze mij ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten