dinsdag 22 mei 2018

het einde kruipt naderbij

Voor de Pinksterdagen al begonnen met de tassen uit de kast te halen om de kleding die ik dit jaar gebruikt heb te gaan wassen.. het is elk jaar weer even op je tanden bijten maar het gaat zo snel.

De eerste drie tassen zijn al klaar, ik moet er nog eentje en dan is al de kleding die gebruikt is schoon. De jassen etc zijn wat lastiger omdat dit toch moeten worden gestoomd en dat kost nog al een kapitaaltje.

Er is een lieve collega die graag ook voor mij wil wassen, dat weet ik, maar ik heb haar bewust dit jaar niet gevraagd omdat ze het zo druk heeft met haar werkzaamheden, dus dan doe ik het gewoon even zelf.

Het geeft wel een vreemd beeld in mijn mannenhuishouding jurken te zien hangen.. en nee ik  voel niet de behoefte om er eentje aan te doen.. Ik heb thuis dan wel een Mannen jurk, in het zwart, uit Jordanie en merk dat ik hem toch niet vaak aan trek, vind het prachtig maar draag het niet graag. 

Daarnaast ben ik de afgelopen weken druk bezig met leerlingen die filmpjes moeten maken van de ISK, ze moeten ze maken voor de afscheidsavond, en ze worden leuk, ik moet soms zo lachen hoe ze iets met elkaar bedenken en wat ze er van maken. Zulke mooie dingen komen er uit.

Ik kan er nog niet veel over vertellen omdat ook collega's uit de ISK dit lezen, maar er zijn al een paar uniek vondsten bedacht door deze gasten.. Ik heb vandaag ook weer slap gelegen.

Elke klas maakt of samen een film, of het kan zijn dat ze in groepjes een filmpje maken.  Het is erg leuk, een paar leerlingen zijn vandaag het park in gegaan en hebben een prachtige stopmotion gemaakt.
Een andere groep is bezig om een film te maken over het verschil tussen de Nederlanders en de mensen uit de andere landen dan Nederland. Als ik dit zo bekijk  zijn wij toch erg karig.. wij nemen geen of 1 klontje suiker.. in de Arabische landen nemen ze er 5.. in Nederland mag je één vrouw , in de Arabische landen mag je er 4, kortom alles is meer in deze landen je mag veel meer, dat is wel erg leuk om zo te zien, ook hoe de leerlingen dit bedacht hebben. 

Daarnaast ben ik bezig met een aantal leerlingen om filmpjes te maken over de nieuwe schoolregels die we bedacht hebben, dit om ze op een bijzondere manier te laten zien en te laten uitvoeren.. de tussen zin zal steeds zijn.. niet zo.. maar zo...

Kortom het einde van het schooljaar is over 5 weken en dus het is al een beetje afronden.. 

wat is het schooljaar weer vreselijk snel gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten