vrijdag 18 mei 2018

de hel die kb heet

Elke maandag en woensdagavond, als ik kan, ben ik er.. bij de de Kettlebell les van de sportschool.

Het is een soort van uitdaging waarin je jezelf tegenkomt maar ook waar je dus beseft dat je meer kan dan je ooit had gedacht.

Toen ik twee jaar  geleden begon kon ik zelfs met de 8 kilo niet eens echt een goede swing maken.. ik begreep ook totaal niet het doel van het gebeuren. .

In de loop van de tijd zijn er toch aardig wat dingen veranderd, er zijn nieuwe trainers gekomen, met als gevolg dat je dus weer nieuwe dingen doet. De KB is naast dat we toch met gewichten gooien, inmiddels ook zo ver uitgegroeid dat we daarnaast ook andere dingen doen, zoals push up, burpees, lunges squat etc.. Kortom het is elke keer weer een uitdaging om mee te doen maar ook om er van te genieten.

Ik ben in de loop van die twee jaar behoorlijk gegroeid kom ik achter, ook ben ik sterker geworden, ik kan nu bijna alles met 16 kilo en hoop aan het einde van het jaar de 20 te kunnen gebruiken bij alles.. dat lijkt me top... dat zou betekenen dat ik toch behoorlijk vooruit ben gegaan.

Het zijn altijd zeer pittige lessen, en ik denk ook altijd dat ik dood ga, dat doe ik niet maar ik denk het wel.. het is afzien.
De KB duurt maar 45 minuten maar het lijkt wel een heel leven.. soms vraag ik tussendoor toch nog even van hoe laat het is om zeker te weten dat we bijna klaar zijn...

Laatst kregen we de hel van een oefening namelijk de halve burpee met daarna springen met een kb en dan weer een burpee. 30 stuks.. ik was dood.. ik haat de burpees al, maar de halve is veel zwaarder. Het is ook gek dat met dit moet doen en doet maar ja het schijnt goed te zijn voor je hele lichaam.. het is perfect.

Kortom elke maandagavond en woensdagavond is het afzien maar het is heerlijk, zeker omdat in de loop van de tijd de mensen die er komen steeds gezelliger worden met elkaar, we hebben lol en we maken grappen maar werken hard en werken goed

ik verheug me nu alweer op de hel van de KB die de komende week gaat komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten