woensdag 30 mei 2018

Hello,my name is Doris (film)


tijdens een van de bezoekjes bij mij van Chris en Rick, vertelde Chris over de film die ze hadden gezien, namelijk Hello my name is Doris, deze film vonden ze geweldig en vonden het een aanrader.. en ze hadden gelijk. Eindelijk had ik tijd om deze film te gaan zien en ik vind het een heerlijke film. Het verhaal is mooi en bijzonder, Doris is een bijzondere, lijkt wat wereldvreemde vrouw te zijn. De film begint bij de begrafenis van haar moeder... Daarna zie je een stuk rouwverwerking, je ziet ook hoe haar familie haar probeert te manipuleren, je ziet haar verliefd worden.. haar eerste wankele stappen op het internet.. en het is een mooie film, niet altijd even grappig maar hij zet je wel aan het denken. over het ouder worden en hoe je in het leven kan staan.. Een absolute aanrader.

recensie van de film:
Doris (Sally Field) zorgt haar hele leven al voor haar zieke moeder. Wanneer haar moeder overlijdt  blijft Doris alleen achter in haar ouderlijk huis. Haar broer en zijn vrouw willen graag dat Doris het huis verkoopt en in de stad gaat wonen, maar die moet er niet aan denken. Dan ontmoet ze haar veel jongere nieuwe collega John (Max Greenfield), op wie ze direct verliefd wordt. Ze doet er alles aan om bij hem in de buurt te zijn. De twee ontwikkelen een vriendschap waardoor Doris steeds meer gaat leven, maar is John ook verliefd op haar?

Hello, My Name is Doris vertelt het verhaal van Doris, een vrouw rond de zestig die eigenlijk altijd zichzelf heeft weggecijferd voor anderen. Haar ontmoeting met John zorgt ervoor dat ze weer begint ‘te leven’. De film is geregisseerd door Michael Showalter, die ook het script heeft geschreven. De rol van Doris wordt gespeeld door Sally Field, die dit erg goed doet. John wordt gespeeld door Max Greenfield, vooral bekend als de arrogante Schmidt uit de tv-serie New Girl. Ook hij zet zijn karakter overtuigend neer en ondanks het grote leeftijdsverschil is er wel een chemie tussen de twee. Het is dan ook niet raar dat Doris denkt dat hij interesse in haar heeft. De rest van de cast is ook uitstekend, maar de 13-jarige Tyne Daly, die de kleindochter van de beste vriendin van Doris speelt, is de grootste verrassing. Hoewel haar rol klein is, is de chemie tussen haar en Sally Field perfect en zorgen hun scènes voor de leukste momenten van de film. Het feit dat Doris de hulp inroept van een 13-jarige voor advies in de liefde laat goed zien in welke fase van haar leven ze terecht is gekomen. Het is leuk om te zien hoe Doris steeds meer begint te leven, met als hoogtepunt haar bezoek aan het concert van Baby Goya. Toch is de film niet bepaald een feel good-film. De film bevat genoeg leuke momenten, maar het feit dat Doris de eerste zestig jaar van haar leven eigenlijk nooit echt heeft kunnen leven, is een deprimerende gedachte. Ook de manier waarop haar collega’s, zeker aan het begin, met haar omgaan is een, hoewel realistisch, verdrietig beeld. Hello, My Name is Doris is volgens de kijkwijzer dan wel geschikt voor alle leeftijden, maar jongere kijkers zullen er weinig aan vinden. De film is vooral geschikt voor de wat oudere kijker, die zich meer in de karakters kan verplaatsen. Of je als kijker tot de doelgroep behoort, is iets wat je zelf zal moeten bepalen. Hello, My Name is Doris is een goede film, maar wel eentje die je moet liggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten