woensdag 2 mei 2018

Berlijn mei 2018 (4)

Na de eerste nachten wat te hebben geworsteld met het kussen van het hotel, kom ik er in en slaap ik als een jekki. Het bed ligt goed, ik ontspan, het is een heerlijke kamer. Zelfs het 1 persoonsbed dat net iets groter is dan een 1 persoonsbed is prima. Hij is breed genoeg om de illusie te wekken dat het een tweepersoons is. De angst dat ik uit mijn bed zou vallen, zoals toen in Krakau is hier niet aanwezig. Maar ka wat wil je ook op de zesde etage met als extra toevoeging,, Hilton royal. 

Vandaag staat op het programma dat we naar de englisches garden gaan, kadewe, woonstores  en wie weet haal ik de mannen over om naar de muur te gaan.. we zullen zien. 

We besloten om eerst ergens anders een kopje koffie te drinken omdat de koffie in het hotel rene are aanslag is op je maag en smaakpapillen. Uit goed fatsoen heb ik eerst maar een kop thee genomen. Het was een grote kop thee met daarin een soort constructie van gaas met  thee, dat ken ik, daarop een glazen bakje, of het nu kwam door de uitleg van Chris of mijn half ontwaakte gedachtes. Ik begreep, en vond dat sl gek, dat ik het hele geval op moest tillen en dan om
Moest draaien. Dus toen ik het bakje net thee omkeerde knalde het glazen bakje in mijn kop thee... kortom onhandig als de konijnen. Maar goed dat was nog niet alles terwijl ik mijn kopje oppak knalt het schoteltje op de tafel... een giga barst in het schoteltje... ik zei alleen maar Okey dat ga ik straks wel even zeggen. Later vertelde chtis dat er al een giga scheur in het schoteltje zat en dus niets aan de hand. Daarna zijjn we gaan shoppen, lekker kijken in de winkels en genieten met elkaar. Even naar het hotel waar we de gekochte spullen hebben heen gebracht. Daar heb ik de mannen verteld dst ik graag ze inde middag een uurtje of twee wil
Ontvoeren naar iets wat ik Vind dat iedereen die in Berlijn is dit moet zien. Ze vonden het spannend. Daarna zijn we naar de englische  garden gegaan in de fazwntrnstrasse, ze hebben daar heerlijk gebak en het zier er prwchtig uit.

Hierna lopen over de k-dam de kadewe in om te kijken naar te dure schoenen... een paar schoenen 1200 euro en lelijk.., ik vind altijd al  dat rijk niet altijd staat voor veel geld .

Met elkaar wat gedronken in Einstein om door te gaan naar mijn verrassing. Ik vond en vind dat als je in Berlijn bent je echt moet kijken bij de gedenkplek van de Berlijnse muur, halte bernsuwstrasse, of ff Google zorken. Heb tegen de mannen gezegd , die hier nog nooit geweest waren, die ook regelmatige berlijngangers zijn dat dit een must is. De geschiedenis van Berlijn is belangrijk, dus daarna kunnen we weer shoppen. Gelukkig vonden ze het leuk, interessant. Zeker het stuk muur wat er nig staat.

Daarna zijn we gaan rondslenteren in de buurt waar Rick in een uniek restaurant een reservering had gemaakt. Erg leuk om in een buurt te lopen die je alledrie niet echt kent.

Het eten in het restaurant was heerlijk en genieten met elkaar. Daarna naar het hotel terug er mort worden ingepakt .... morgen terug Nasr huis .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten