zaterdag 12 mei 2018

songfestival avondje Portugees thema

Zoals elk jaar gaan we met de mannen op songfestival avond bij elkaar zitten en kijken en praten over wat we zoal zien. Het is een feestje met elkaar.

Het thema van deze avond was Portugal.. dus we zouden allemaal een Portugeze maaltijd maken, ik had me via ingelezen en een prachtige soep gevonden, als onderdeel van een 4 gangen menu.. maar wat me vooral aansprak was de benaming, namelijk dat het gemaakt werd met zwarte bonen, de broederschapsbonen.. zo gaaf en mooi, vond dat heel erg passend bij het onderwerp en de avond, en onze vriendschap, wij zijn broeders en soms in het kwaad. 

Ik moet zeggen toen ik de soep maakte en hem kookte twijfelde ik erg aan de smaak, en dat is gebleven tot aan het moment van eten... vooral de gekookte ei dat bij de soep hoort, die je er in moet leggen, daarbij komt ook nog brood met kruidenboter.. het is een behoorlijke maaltijd dat zeker, maar is wel een voorafje

We nemen allemaal iets mee om te eten bij de maaltijd, verder is de avond altijd erg gezellig, mede omdat we ons nog steeds verbazen over wat door is gegaan.. soms zijn we ontroerd..

Nederland zit ook in de finale, dat maakt natuurlijk het kijken iets spannender en leuker, al had ik het om eerlijk te zijn niet verwacht dat het hem zou lukken, maar zoals velen zeggen hij is een rasartiest en kan zingen, dus dat trekt hem zeker bij de vakjury over de streep dat kan niet anders.

Keurig om 16.00 belde ik bij vriend Frans aan en was de eerste van allemaal. Even de boel geregeld voor het eten en voor we het wisten waren Chris en Rick er ook,  eerst met elkaar een kopje thee gedronken met wat lekkers erbij, daarna werd het tijd voor het eerste gerecht dus ik mocht aan de bak. Gelukkig waren Frans en Chris bereid om keukenprinsen te spelen, dus die hadden mijn soep al opgewarmd, ik had zelf al de eieren gesneden en in de soepkommen gedaan. Dus we konden zo aan tafel, soep met brood met kruidenboter,  was een goede combi.

Frans had een heerlijke schotel gemaakt uit de oven, een gemengde groente schotel met kaas en macaroni. Als toetje kregen we ijs met slagroom en met vruchten, van Chris en Rick.

Bij de koffie echter kwam  en Patéis da Nata... een traditionele koek uit Portugal, heerlijk, je schijnt deze op elke straathoek voor een euro te kunnen kopen.. Ik hou mijn hart al vast als ik in Lissabon ben. ik denk dat ik kan zeggen Hallo Kilo's!

Daarna begon het songfestival, het was spannend, een paar plasnummers, maar opvallend genoeg was het zo verschillend wat werd aan geboden, dat ik het op een gegeven moment echt niet meer wist. wel was mijn favoriet, Ierland, helaas vals, waardoor dus hij gewoon afviel, jammer..

Aan het einde werd het wel heel erg spannend, mede door de televoters.. we zaten op het puntje van onze stoelen.. het was gaaf..

Ik had gehoopt dat Oostenrijk zou winnen, maar een mooie derde plaats was ook prima, gelukkig won uiteindelijk Israël.. Het nummer van Cyprus was echt niet mijn ding, dus blij dat die het niet geworden in...

Hieronder nog even het prachtige nummer uit Ierland met de orginele clip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten