maandag 28 mei 2018

luxe


Het is een luxe, een cadeautje van de maatschappij, of te wel van mijn roostermaker.... sinds kort is mijn rooster veranderd en mag ik de maandag om 11.10 beginnen..... 

Hoe iets simpels zo groots kan zijn..,.. ik mag op zondagavond wat later naar bed. is al een pre.. dan mag ik tot 9.15 in mijn bed liggen voordat ik eruit moet en aan de slag met... 

Vanochtend was het al een kleffe zooi in bed.. want de hitte in het huis wil er niet uit, dus de koelte komt er niet in.. en de slaapkamer is warm.. hot hot hot..

Dus het is wat tobben met of zonder dekbed.. of alleen de hoes, alleen het zomerdekbed. wel er helemaal onder, of toch maar niet.. 

maar op zondagavond maakt dat niet uit dit getob. ik heb de tijd.. als je dan wakker word om 5,.50 en je kijkt, normaal sta ik dan rond 6,00 op, en nu denk ik.. nog niet.. ik draai me om, knijp mijn ogen stijf dicht en begroet de heerlijke ontspanning van er niet uit te hoeven....  om nog een keer om 7.50 wakker te worden, te kijken en me nog een keer om te draaien. me te nestelen in het kommetje wat is ontstaan onder het dekbed. om me weer over te geven aan dit moment.. gewoon nog niets hoeven..


Het moment dat dan de wekker gaat, denk ik alleen maar.. het is goed, ik heb een heerlijke nacht gehad. dat ik twee keer wakker ben geweest is een pre. dan kun je nog zo lekker nagenieten van dat je mag blijven liggen.... ik vind dat nooit zo erg. omdat het toch maar een paar minuten is en dan ben ik alweer vertrokken..

Het enige nadeel is dat ik dus dan minder uitgerust lijkt te zijn, het lijkt wel alsof juist dan je veel meer vermoeid bent omdat je je hebt overgegeven aan de rust, aan het uitslapen maar toch ik heb het er heel graag voor over. 

Voor ik om half 11 naar mijn werk moet heb ik nog snel boodschappen gedaan, met als gevolg dat ik dus vandaag verder niets meer hoef na school.. het is een luxe
ik geniet zo van dit soort kleine cadeautjes ....  de maandag is een paradijs geworden inmiddels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten