maandag 30 april 2018

Berlijn mei 2018 (2)

Na een heerlijke avond waarin de plannen voor vandaag besproken zijn, gezien het mooie weer gaan we naar Wannsee. Een gebied dat ik ook niet ken maar wat erg mooi schijnt te zijn. Spannend dus. De nacht ging goed, heerlijk geslapen, fotos van het stedelijk uitgezocht en geplaatst, even nog wat gelezen en in een eindeloze diepe slaap beland. Het is duidelijk dat gisteren erg vermoeiend was. Van wachten wordt je moe. 

Mijn eigen wekkers stonden op kwart voor acht, de wekker van het hotel dacht daar anders over en die ging dus al om 6.15  hoe dat ding uit te zetten was me te veel gedoe, dus heb ik maarde stekker uit het stopcontact gehaald leek me zinvoller. Toch slaap je dan wat minder goed.. het voelt als spijbelen van de dag.. en ik ben soms gek op spijbelen. 

Het ontbijt is prima, teveel keus en te lekker, toch me ingehouden, dacht ik miet gezond blijven eten want er moet nog het nodige gebeuren.

Het ochtend gebeuren is dubieus te noemen, Rick heeft in plaats van de grond te kussen, een pilaar omarmt, Chris had een erg zachtgekookt ei, en ik ging naar mijn kamer, keurig het briefje niet storen op de deur, om te ontdekken dat mijn kamerkaart het niet meer deed. Inmiddels door vele schande en schade wijs geworden wist ik dat ik mijn kaart bij mijn telefoon had gedaan, dus dat gaat niet. Ik naar beneden, weer mijn kaart laten inlezen, terug bij mijn kamer en weer deed hij het niet... ik balen, ik nog een keer goed kijken en ontdekken dat ik bij de verkeerde kamer stond... de ochtend in Berlijn is begonnen... het beloofd een mooie dag te worden.

We zijn gaan lopen naar de s baan om daarna naar Wannsee te gaan, heel bijzonder veel water, veel straat, we dachten dat het een mooi park zou zijn, helaas niet dus. We hebben de Vila van Max Lieberman gezien maar besloten om niet naar binnen te gaan, zijn kunst sprak ons niet aan, maar ook de prijs niet echt. Dus zijn we door gelopen naar haus de Wannseeconference geweest, vreemde sfeerr hing daar, mooie tuin, mooi huis maar als je beseft dat daar de meest afschuwelijke beslissing is genomen in de geschiedenis over dat men De Joden ging vernietigen en hoe. Het pand hangt vol met heel veel info. Zoveel dat ik gestopt ben met lezen.  We hebben daar nog wel even een pretzel gegeten om daarna te vertrekken naar Postdam,  heerlijk gewandeld in de tuin, de lange oprijlaan op gelopen om daarna te eindigen bij het nieuwe Palast, die wilde ik graag bezoeken. Wat een prachtig paleis, het oude paleis doet er echt voor onder. De marmerzaal prachtig maar ook de over de top beplakte schelpen zaal giga kitsch maar bijzonder.

De terugreis was goed en snel, tussendoor even snel naar het hotel om daar te genieten en ons op te frissen voor het avonduur van het eten komt .

Gelukkig kennen Rick en Chris diverse eettentjes en ze haddengekizen
Voor Mexicaans, heerlijke tappas gegeten ., het leven
Is weer goed 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten