woensdag 4 april 2018

2 zwarte stoeltjes

als er een verhuizing komt is er altijd iets wat je hebt maar wat je eigenlijk niet mee kan nemen.
Nu is het zo dat ik de kamer van de counseling zo snel mogelijk leeg moest halen, dat heb ik dus ook gedaan, was veel werk maar het is gelukt. maar het gevolg is dat ik dus een aantal dingen over had.
Naast een koffiezetapparaat, twee zwarte ladenkasjes, waren er ook twee zwarte kuipstoeltjes over.

Deze stoeltjes zijn aangeschaft omdat het zo heerlijk was om daar met leerlingen in te praten. Ik heb ze zelf nooit gebruikt omdat ik altijd veel liever aan de grote tafel zat, een soort van keukentafel idee. maar ja dat is zo persoonlijk. Ook misschien wel omdat ik zo de leerlingen een iets beschermd gevoel gaf als ze met mij zaten te praten over wat hen zo bezig hield.  Het gevoel van vroeger dat je aan de keukentafel zat en dat je dan met iemand de tragiek van het leven besprak was ideaal.

Deze twee kuipstoeltjes (anders dan hierboven) moesten dus ook naar de container. Dit gaat me aan het hart, ze zijn bijna niet gebruikt, maar ze staan in dat kamertje voor het geval dat. Al denkend onderweg naar school schoot me te binnen dat we een jongen hebben uit Eritrea die depressief is, deze jongen is op zichzelf gaan wonen, dat is het beleid tegenwoordig, ze moeten op zichzelf gaan wonen als ze 18 zijn en dus moeten ze zorgen voor hun eigen huisraad. Ik heb dus toen ik op school was meteen hem opgezocht en gevraagd of hij deze twee stoeltjes wilde hebben, omdat ik ze anders weg moest gooien.

Nog nooit heb ik een leerling zo zien stralen. zo blij zijn nu had hij eindelijk een paar stoelen voor in zijn huis. Ik heb hem wel laten zitten eerst zodat hij weet hoe ze zitten, dit om te voorkomen dat hij ze straks heeft en dan  niet gaat zitten omdat ze niet zitten, maar hij was superblij. Hij heeft weinig geld, ik zie het ook aan zijn kleren, hij doet zijn best en red het aardig maar toch.... dit soort kleine dingen doen het hem dan..

Het maakt hem en mij gelukkig...

Zoals ik al vaker zei... onderwijs elke dag weer anders.. en elke dag krijg je cadeautjes.. soms onverwachts...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten