maandag 9 april 2018

voorpret

Zondagmiddag, na mijn sport uurtje.. en het was een uurtje als voelde het als een halve dag.
We moesten eerst  10 kb swings doen, daarna 20 lunches, daarna 30 seconden rennen op je max, 3 minuten rust en dan weer zon rondje, in totaal 5 keer. Het was te doen, het komt ook omdat ik wat later was, ik begin namelijk om 10 uur terwijl een aantal fanatiekelingen al om half 10 klaar staan om mee te doen, maar op zondag zijn er grenzen die ik heel duidelijk in de gaten hou.. Al was buiten erg leuk om met dit weer eens lekker de frisse lucht in te ademen en niet elkaars zweet geuren van het harde zwoegen. al moet ik zeggen het is niet erg, en vormt een band.

Daarna kregen we de opdracht om 10 rondes  van elk 40 secondes, trusters te maken..  met tussen elke ronde 20 seconden rust..
dat ging goed, ik haalde een keurige 10 en dat heb ik tot het einde volgehouden.. 

Daarna nog burpys.. juist die krengen waarbij je moet springen, je moet dan op de grond vallen, je opdrukken en opspringen en dat is goed voor heel je lichaam zeggen ze.....  ik twijfel
Dit was trouwens  40 seconden een face down bar burpy.. dat betekend niet dat je met je gezicht op de stang moet klappen tijdens het maken van de burpy maar gewoon dat je dus over de stang van de bar springt om aan de andere kant de burpy te doen.... geloof me, 5 in 40 seconden is een prima aantal.. wel is het zo dat het springen over de stang  een steeds een grotere uitdaging word, dit omdat je beseft dat je dus echt moet springen... en je bent al gesloopt van ronde 1, en ronde 2, dus dat springen is een soort van bijna onneembare hindernis... alle mensen die weten wat een burpy is zullen mijn verhaal onderschrijven.

Daarna nog even met elkaar nagepraat en snel naar huis, ik moest nog wat boodschappen halen  maar ook moest ik  aan de slag voor school. Dus veel gedaan nog in een paar uurtjes. Daarna om 15.00 in de auto om naar Rick en Chris te gaan om daar Berlijn voor te bereiden.  Via de kaarten van Appel, wat een geweldige uitvinding, die weet meteen al of er ergens werk aan de weg is etc.. zo wist hij ook van de MArathon in rotterdam, dus ik kon gewoon hem volgen om keurig op tijd in Rotterdam te zijn, zonder files en zonder gedoe.. wat heerlijk is dat toch.

Bij de mannen is het altijd gezellig, natuurlijk worden eerst de algemene dingen met elkaar uitgewisseld, om daarna even tot zakelijke dingen te komen, zoals wat willen we doen in Berlijn, dat is niet zo moeilijk voor ons, mede omdat we toch het wel zien wat er komt. Zeker op de lijst staat, The Wall, op maandag, en waarschijnlijk het Joods museum, heb ik beiden al gezien maar het is altijd goed om nog een keer te kijken zodat je anders kijkt en beseft of je het anders ervaart.
We willen ook een tour doen door Berlijn. even werd er geopperd om het op een fiets te doen..  ik heb in mijn enthousiasme laten blijken dat ik dat niet echt noodzakelijk vind om te doen maar als zij heel graag willen fietsen ik ze niet in de weg zal gaan staan.... Ik hoop dat deze bevlieging overvliegt...

Zo kwamen we ook op het idee om Postsdam of De Wannzee te bezoeken, het is voor mij altijd leuk om nieuwe dingen te zien in Berlijn.. er zijn er altijd veel en bijzonder mooie dingen om te zien.

Kortom er zijn plannen gemaakt en dat is goed.

DAarna had Rick een heerlijk veganistisch gerecht gemaakt, een curry met tomaat, heel veel kruiden, ui, tomaat en doperwtjes..  en als toetje een eigen gebakken stuk bananenbrood.. ik vond het heerlijk.

rond half 9 ben ik vertrokken naar huis met achter in mijn auto een grote koffer met dekbed die tijdelijk bij mij zal worden gestald... Bij mijn thuiskomst stond er bij de schuur een sjoelbak met brikken tegen de muur om weg gegooid te worden. dus die heb ik maar even meegenomen mijn huis in, je weet nooit wie er nog eentje wil.. en anders het eet geen brood zou mijn vader zeggen, staat het totdat ik ga opruimen prima in mijn schuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten