maandag 2 april 2018

retourtje musselkanaal

Wat wankel op mijn benen, wel heel goed geslapen, maar toch wat minder fit dan ik had gehoopt, lummel ik wat rond door mijn huis, om te ontdekken dat ik dus inderdaad ineens geen tijd mee heb, ik moet me haasten wil ik om half 11 gaan vertrekken...

Net als ik mijn tas aantrek om kwart voor elf, hoor ik een baby huilen.. ik denk nog even wat een flauwe 1 april grap, maar nee het is geen grap het is de bittere waarheid, ik zie een mevrouw in kunstmatig wit vanuit de flat naar haar auto lopen, ze heeft een vermoeid gezicht, ze haalt een doos met verband en ik weet niet meer wat voor spullen. Ik kom haar tegen in de hal, zeg nog vriendelijk goedemorgen.. voor haar wat het een mindere goedemorgen denk ik, maar okey dat begrijp ik wel..

Terwijl ik naar mijn auto loop zie ik haar binnengaan in het huis waar net twee nieuwe mensen wonen en waarvan ik weet dat de vrouw hoog, zeg maar heel hoog zwanger was.. dus er is een nieuw mensje geboren op 1 april.. bijzonder.. en mooi..... jammer is wel dat ik nog niet echt contact heb met ze anders had ik zeker een kaart in de bus gegooid... nu weet ik niet zo goed hoe men daarop reageert.


Dus ik de auto in, installeren, als medepassagier mis Piggy op de bijrijderstoel gezet en ik kon gaan.. de lange weg van 2, 30 uur, o nee, wegens de nieuwe snelheid dat je bijna overal 130 mag, ben ik er tegenwoordig in 2 uur tijd.. het is doorkarren, en als ik niet stop onderweg. de gouden regel,  2 uur rijden een kwartier rust is ineens niet meer van toepassing.. Zo komt Wildlands ook wel erg dichtbij, dat is dan maar 1,30 uur. dus dat is ook weer een uitdaging, daar wil ik nog steeds een keer heen.

Terwijl ik mij als de koning te rijk op de weg voel hartstochtelijk meezing met elk liedje op mijn cd, ik flitsmaster aan heb staan op de foon. met als gevolg dat ik dus gewoon door kan rijden er zijn vandaag geen flitsers.. heerlijk.. de reis was snel en goed.

Mijn moedertje zien is toch altijd een mooi moment, ze is blij, ze geniet om haar zoon weer te zien.  en ik besef me heel goed dat ik eigenlijk vaker zou moeten gaan, maar helaas dat gaat niet, teveel dingen in mijn leven hier wat ook in het weekeinde moet worden gestopt.  Werken is leuk, maar het kost zoveel tijd... maar ik zou mijn werk niet willen missen om eerlijk te zijn.  Ze was blij met haar vaas met paasaregement, wat eieren en wat narcissen in een glazen vaas met een stukje jute als bodembedekking. ik vond het in ieder geval erg mooi.  Ze zei wel meteen dat hij erg leek op die van de vorige keer. en van die vorige keer en van die vorige keer.. kortom de boodschap is denk ik dat ze liever de volgende keer een vaas krijgt met een leuk aregement.. ik zal het onthouden.

Onverwachts kwamen mijn broer en schoonzus ook nog aanwaaien, erg leuk en gezellig, kon ik ook meteen met ze bijpraten over het wel en wee in Sappermeer, en wat met mijn broer kletsen. Tevens met mijn moeder natuurlijk een 1 april grap uitgehaald, Kon het niet laten.. ze moest ook vreselijk lachen.

Om ongeveer 18.00 ben ik weer de auto in gestapt met de nodige spullen die ik dan mee moet nemen van mijn moeder.. om om 20.00 thuis te zijn.  ik hou van 130 per uur op de snelwegen en ik hou van dat ik gewoon op kan schieten

het was een goed bestede eerste paasdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten