woensdag 18 april 2018

Amsterdam De ISK komt

Het jaarlijks terugkerende uitje met vriendin Els en de leerlingen van de ISK was vandaag. We gingen dit keer in twee groepen, een groep ging via Woerden omdat zij met hun docenten naar een drukkerij gingen waar ze met o.a Arabische letters teksten konden drukken... 

De andere groep, waar ik mee mocht, gingen naar Amsterdam, eerst een bakkie doen ergens, daarna met elkaar naar Madam Tussaud, een wandeling door de Rode buurt, en natuurlijk een stukje vrije tijd om daarna met elkaar een boottochtje te maken door de grachten van Amsterdam met beide groepen.


Bij het dwalen door Amsterdam zijn we eerst voor een pannenkoekenhuis de pannekoeken gaan opeten die de isk hadden gebakken voor deze reis. Ze hadden dat op school gedaan,  appel banaan pannenkoek. Heerlijk en erg gezellig. Daarna zijn we op een terras beland waar we wat hebben gedronken. Met twee leerlingen die een vriendin hebben heb ik snel een foto gemaakt met Majoor Boshard alsof het hun vriendin was.. dit om de meiden een beetje jaloers te maken. Ze hebben vreselijk gelachen met elkaar.
Natuurlijk moesten we ook even een klein stukje door de rode buurt lopen, ze hebben precies 1 vrouw gezien die achter het glas stond. Achteraf was ik blij mede omdat een leerling zei.. meneer er gaat iets wat normaal hangt iets geks doen, het komt omhoog.. Ik heb  verder maar niet meer gevraagd, leek me verstandiger dan hem te vragen wat hij bedoelde.

Daarna zijn we Madam Tusaud ingegaan, dit bleek een groot succes, men heeft er genoten, er waren kreten van de kinderen omdat ze iemand herkenden, ze mochten er mee op de foto, ze genoten .. Het was jammer dat je er binnen een half uur uit bent. en dat voor 29 euro.. dat vond ik wel schokkend.

Nadat er op de dam wat foto's zijn gemaakt, een paar groepsfoto's hebben we de leerlingen naar de boot gebracht, zodat ze wisten waar ze moesten zijn. Daar kregen ze allemaal 10 euro om te eten en om te genieten in Amsterdam voor een uurtje vrij moment. Els en ik zijn wat gaan eten, in afwachting van onze collega's die met een andere groep eerst zijn gaan wezen letters drukken in een drukkerij.

We hadden ons buikje vol en zijn daarna meteen de boot op gegaan, het was genieten met deze gasten, ze hebben lol, ze lachen vreselijk en zitten te genieten.

Na de boottocht van een uur zijn we een ijsje wezen eten, zijn we naar het station gegaan omdat we voor 16.00 moeten zijn ingecheckt om naar huis te gaan, in de trein natuurlijk nog heerlijk zitten napraten en lachen.

Het was een prachtige dag met heerlijke kinderen die stralen die lol hebben en deze dag had ik niet willen missen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten