dinsdag 21 juni 2016

wensen en grenzen 2016

Elk jaar komt het terug, het project voor de bovenbouw Wensen en Grenzen.
De onderdelen in de bovenbouw zijn anders dan in de onderbouw.
Dit keer hadden we besloten dat we ook extra aandacht willen geven aan cyberpesten mede omdat we ontdekken dat de leerlingen dit toch wel erg gemakkelijk doen, ze heel snel over stag gaan en dan toch net dat doen wat ze niet moeten doen.
De onderwerpen waar we speciale aandacht aan wilden besteden was, cyberpesten, seksuele rolpatronen,  verslaving, gezonde leefstijl en sociale media, met onder andere het vlaggen systeem, wat is wel en wat is geen normaal seksueel gedrag.

Vooraf was het een heel geregeld, mensen die ja zeiden maar dan ontdekten dat het niet kon omdat ze toch wat anders hadden staan, kortom we hebben achter de schermen heel veel werk verzet om het toch voor elkaar te krijgen.

Het rooster was gemaakt, maar ineens bleek dat het niet klopte omdat een docent niet kon op de dagen dat hij was ingezet, daarnaast was het ook zo een lokaal niet klopte omdat daar een groep niet aan de slag kon, dus moest dat omgezet worden, kortom veel gedoe

Afgelopen donderdag zijn we begonnen, als het eenmaal loopt dan is het goed en geslaagd, Ik geniet er dan weer van, als ik zie hoe de leerlingen lopen te genieten, hoe enthousiast ze zijn over de workshops die ze krijgen.

Ik geniet als ik zie hoe mijn collega's en gevraagde gast docenten zich inzetten en hoe ze genieten van de klassen die ze lesgeven, hoe ze de stof overbrengen. Het is een feestje om te zien en mee te mogen maken.

Na vier prachtige project dagen kan ik terug kijken op een geslaagd project. De leerlingen zijn enthousiast, het is heerlijk om leerlingen uit de derde klas naar mij toe te zien komen om even tegen mij te zeggen dat ze het zo geweldig vonden. Dat ze zoveel hebben geleerd van deze dagen. Dat ze bij de les verslaving iets gingen opzoeken over een drugs waarvan ze niets wisten. Maar ook de persoonlijke verhalen die ze deelden met zowel de klas als de workshopleiders... heerlijk vind ik dit om te horen en te zien

Aan het einde van de projectdagen kwamen de unitleiders van de bovenbouw naar mijn lokaal om de externe medewerker te bedanken voor hun inzet en kregen ze alle 4 een bosje bloemen. Het is een klein gebaar maar zo waardevol dat dit gebeurt.

als dank voor het organiseren kreeg ik ook een bosje bloemen waar ik dan extra blij mee ben omdat ik dat zo leuk vind dat we dit doen. Heerlijk gewoon.

Kortom ik kan terug kijken op geweldige goede en mooie dagen en ben zo blij dat we dit als school doen en zo oppakken heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten