vrijdag 3 juni 2016

sky

Omdat een lieve collega een mailing had ontvangen voor deze musical, om er met een hele school naar toe te gaan tegen een gereduceerde prijs van slechts 18 euro. Ik er eigenlijk niet zoveel zin in had om dit allemaal uit te gaan zoeken, maar zij wel. Zijn we vanavond naar de voorstelling geweest die we misschien met onze school willen bezoeken.

Nu bleek echter dat deze voorstelling niet helemaal aanslaat in Nederland en dat de voorstelling stopt eind juni. Wij wilden met onze leerlingen eigenlijk pas  in september gaan. Dit heeft ons echter niet weerhouden om tegen een sterk gereduceerde tarief de voorstelling toch te bezoeken en om te kijken wat we er van vinden.

De avond begon met een heerlijk uit eten in Amsterdam, een prachtig marokaans restaurantje, waar alles nog hand gemaakt werd, zelfs de pitabroodjes.. heerlijk.  samen, daarna naar de voorstelling, om deze samen te bekijken.

De voorstelling is een bijzondere ervaring.
De eerlijkheid gebied me, dat we al bij de pauze zeiden dit is geen voorstelling voor onze leerlingen. Het gaat maar een heel klein stukje over pesten, het gaat meer over rouwverwerking en loslaten. Het losworstelen uit je cocon..

De liedjes waren af en toe niet heel zuiver gezongen, zeg maar ronduit vals. Het spel was een soort van hoor mij eens goed Nederlands spreken, maar daardoor was het spel niet echt geloofwaardig. Het leek wel alsof de emotie was verdwenen.


Het stuk handelde eigenlijk over een meisje dat gepest werd, van wiens vader was overleden. Ze nam nadat ze ruzie met haar moeder had een overdosis, pillen en beland in het ziekenhuis. Ze ligt daar in coma en ontmoet haar vader in het niemandsland.. ze weten nog niet wat ze gaat doen, of gaat ze vechten of gaat ze overlijden...

Het hele stuk draait hier eigenlijk om

Het stuk bekijken met een drie d bril, is wel heel bijzonder en de grafische effecten grandioos. prachtig gewoon, er is heel veel aandacht besteed aan het decor, aan de effecten, aan hoe het prachtig over komt.  Maar ook aan de hoe de spelers op moeten komen en af moeten gaan. De dans was prachtig maar het was zo zonde dat ze ook toneel gingen spelen. Dat de spelers soms voor het Dekor stonden.

Het was voor ons een prachtige avond, een voorstelling gezien die ik graag wilde zien, die in juni gaat stoppen, maar niets voor onze kinderen en ik vond het eigenlijk niet echt een stuk over pesten , en vond het kwalitatief een van de slechtste stukken die ik gezien heb het afgelopen jaar..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten