donderdag 23 juni 2016

afblijven

Deze dag begon wat verwarrend.... eerste 3 uur geen les geven, het vierde uur ln3 die kwam, bleken er van de 12 lln 4 te zijn, de rest had denk ik ramadan of waren vergeten de wekker te zetten. Kortom de dag was niet leuk.. was gewoon akelig. Het was de laatste les aan deze groep en je kan dan niet goed afscheid nemen van ze.. ze zijn ineens verdwenen uit je leven en dat vind ik zo vreselijk vervelend.  Maar goed dat was dat.

Het sporten onder de eerste twee uur was heerlijk, lekker staan te praten met de trainer Frans en wat staan te kletsen, gevolg is dat de 45 minuten cardio zo voorbij is. Moest we als een razende naar het toilet maar ja het gesprek was zo boeiend dat ik het maar even heb opgehouden.

Na mijn laatste les met de ln3 groep ben ik met collega Lies vertrokken naar Ridderkerk waar we gingen kijken bij een schoolvoorstelling die we misschien wel willen boeken voor wensen en grenzen. Het lijkt ons geweldig leuk om met alle leerlingen uit klas 2 naar het Castellum te gaan om daar naar een speciaal voor hen uitgekozen voorstelling te gaan. Dus wij zijn gaan kijken

Tijdens deze les zag ik een jochie uit de eerst over de gang zwerven, ik ken hem hij is een dondersteen, dus ik vroeg hem wat er met hem was waarom hij niet bezig was met de vas toetsen.. nou hij was er uit gestuurd bij zijn coach.. hij had zijn vaspapieren op de grond gegooid.. en dus kreeg hij op zijn donder van de docent. en ja dat ging iets te ver.. de docent heeft iets gezegd in de richting van snotaap..... wegens zijn grote mond waarop hij zei Baardaap, de docent is een soort van hipster.. dus ik moest wel lachen. Mede omdat ik deze docent ken en normaal zou hij in zijn broek pissen van het lachen maar ja nu niet.. dus ja dat was ff aanpakken. Ik praat dan even met zon joch en vraag hem wat er is, en zeg altijd tegen hem dat ik vind dat hij een gesprek moet aangaan met zijn docent en het moet oplossen, ik maak wat grapjes, zodat hij wat meer ontspant en vaak lukt het me dan ook om ze weer ontspannend in de les te krijgen waar ze dan hun excuus aanbieden en dan is de kous af. dit keer dus ook.

Het stuk staat nog in de stijgers maar ik hoop dat ze in september zo goed zijn dat ze het stuk met gemak spelen.... ze speelde nu net voor de derde keer, dus is het even afwachten hoe het zich verder ontwikkeld. We zullen zien. We waren wel enthousiast genoeg om ze te willen boeken voor in september.

Daarna terug naar school, bij binnenkomst wist ik het weer... ik had en training over verslaving. dus daar moest ik ook nog heen, al was ik het om eerlijk te zijn vergeten. 

De training was best wel goed, maar het nadeel was, en daar zakt dan meteen mijn broek van af. Het gaat over verslaving, we beginnen te praten en wat krijg je.   juist het doorschuif systeem. De vraag was wat wij deden met een leerling die stoned in de klas zit. Wij hebben het beleid, we praten met dat kind en bellen ouders... die mogen het verder op pakken.  Het mooie is dat heel veel instanties dan meteen zeggen dat het niet goed is, het vertrouwen van het kind... etc.. hoop gedoe. Maar uiteindelijk komt het erop neer dat wij het dus niet goed doen en  als we ze door verwijzen dat die zeggen dat het niet voor hen is.. Dan de opmerking over het roken dat het belachelijk is dat docenten staan te roken bij de leerlingen.. Ik begrijp deze reactie wel maar toch ergens klopt hij niet omdat ik denk, als je rookt en bij de leerlingen staat kan je juist heel mooie praten en dingen zeggen.  maar ja wie ben ik

Dus om 16. 50 heb ik afscheid genomen en ben ik vertrokken... ik vond het mooi geweest voor deze dag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten